Blower: PKK ‘terör listesi’nden çıkarılmalı

  • dünya
  • 15:46 13 Kasım 2021
  • |
img
HABER MERKEZİ - Britanya Parlamentosu’nun Lordlar Kamarası üyesi Baroness Christine Blower, PKK’nin AB’nin “terör listesi”nden çıkarılması için çağrı yaptı. 
 
Belçika İstinaf Mahkemesi’nin 28 Ocak 2020’de PKK’nin “terör örgütü” olarak değerlendirilemeyeceği ve bu çerçevede yargılanmasının söz konusu olamayacağı yönündeki kararı temyiz mahkemesi olan Belçika Yüksek Mahkemesi tarafından onaylandı. Kararın onaylanmasıyla PKK’nin Avrupa Birliği’nin (AB) “terör listesi”nden çıkarılması için birçok kampanya başlatıldı.
 
Britanya Parlamentosu’nun Lortlar Kamarası üyesi, Kürdistan Barış Kampanyası’nın daimi destekçisi Baroness Christine Blower, dijital medya hesabından Britanya Hükümeti'ne hitaben yazdığı mektubu okuyarak kampanyaya destek verdi. 
 
KARAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
 
Kürdistan Barış Kampanyası Britanya hükümetine hitaben yazdığı mektupta şunlar belirtildi: “Bu mesaj, Kürdistan’da Barış Kampanyası’nın Britanya hükümetine hitaben kaleme aldığı mektuba dikkat çekmek içindir. Mektup; Tüm Partilerin Parlamento Grubu’nun (All Party Parliamentary Group) Belçika Yüksek Mahkemesi’nin ve Avrupa Konseyi kurumlarının PKK’nin bir terörist organizasyonu olmadığına dair aldıkları kararlar bağlantılı olarak PKK’nin durumunun gözden geçirilmesine dönük hazırladıkları, Dış İşleri Bakanlığı’na ve onun gölge kabinesine tavsiye olarak sunulan rapora odaklanmaktır.
 
ÖCALAN'IN ROLÜ
 
Kürdistan Barış Kampanyası’nın parçası olan bizler deklare ediyoruz ki; Kürt sorunun çözümü için barış görüşmelerini yeniden başlatmanın zamanıdır. 2013-2015 yılları arasındaki barış görüşmelerine Abdullah Öcalan’ın ve PKK’nin katılımının desteklendiğini biliyoruz. Bugüne de ihtiyacımız olan rota odur. Bu yüzden; Britanya hükümetine hitaben yazılan mektuba cevap verilmesi, PKK konusundaki kanaatlerin gözden geçirilmesi ve Kürt Sorununa bir çözüm bulmak için tüm taraflar ile yakın ilişkide olunması konularında pozitif adımlar atılmasına dair çağrı yapıyoruz. Özellikle Kürt sorunun çözümü noktasında Abdullah Öcalan’ın rolünün merkezi olacağını hatırlatmak isteriz.”