Mısırlı parlamenterden PKK’nin ‘terör listesinden’ çıkartılması çağrısı

  • dünya
  • 15:50 16 Kasım 2021
  • |
img
HABER MERKEZİ - Mısırlı parlamenter Atef Maghawry, özgürlüğü savunan herkesin PKK'nin "terör listesi"nden çıkartılması için mücadele etmesi gerektiğini söyledi. 
 
PKK’nin "terör listesi"nden çıkartılması için kampanya başlatan Kürdistan Dijital Sanal Medya Meclisi, kampanya kapsamında kendi sanal medya hesaplarından Mısırlı parlamenter, Temsilciler Meclisi üyesi ve Tagammu Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atef Maghawry’nın PKK’nin ‘terör listesinden’ çıkartılmasına ilişkin yaptığı çağrıyı paylaştı.
 
Mahawry’in çağrısı şu şekilde; “Dolayısıyla PKK’nin varlığı, Türkiye’deki Kürt halkının kendi hakları için mücadeleyi yükselten bir durumdur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bugüne kadar kurulduğu Osmanlı döneminin haksız politikalarının devamıdır.
 
Ayrıca Türk siyasi güçlerini ve uluslararası düzeyde Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Türkiye’de varlığını kurmasına ve terör listesinden çıkarmasına izin vermeye çağırıyor.
 
Türkiye’deki ve dünyadaki siyasi güçlerden de Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Türkiye’de varlığını kurmasına ve terör listesinden çıkarmasına izin vermeleri isteniyor.
 
Büyük fedakarlıklarla dolu bu mücadelenin Türkiye’deki Türk halkının istek ve fikirlerinin bir ifadesi olduğuna inanıyorum ve Abdullah Öcalan’a göre çok uluslu bir devletin kurulması ve Türkiye’de tüm milletlerin, mezheplerin, dinlerin ve tüm ırkların aynı çerçevede olduğu bir Türk Kürt ulusunun kurulması için böyle bir mücadele ortaya çıkartılabileceğine inanıyorum.
 
Bu nedenle, Türkiye’deki Kürdistan İşçi Partisi’nin adının teröristler listesinden çıkarılmasının, halkın özgürlük ve kurtuluş haklarını ve özlemlerini elde etmek için çalışan tüm güçler için temel bir görev olduğuna inanıyorum. Tüm devrimci güçlerin ve demokratik sivil toplumların inşası için çağrıda bulunan tüm güçlerin bu talebi için teşekkür ederiz.
 
ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ
 
Bu nedenle Türkiye’de PKK’nin diğer güçler gibi siyasi çalışma hakkına sahip olduğu ve terörizm faaliyetlerinin bir parçası olmadığı için terör listesinden çıkarılacağı konusunda tüm olasılıklara katılıyorum. Onun mücadelesinin bir özgürlük mücadelesi olduğuna inanıyorum.
 
Siyasi güçler, varlıklarını savunmak için silahlı mücadele de dahil olmak üzere amaçlarına ulaşmak için çeşitli şekillerde mücadele vermişlerdir. Daha fazla kan ve fedakarlık göstermiş ve birçok zafere imza atmıştır.”