İsrail’de silahlı saldırı: 2 ölü

img

HABER MERKEZİ- İsrail kent merkezindeki Dizengoff Caddesi’nde düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre en az 2 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail Ordu Radyosu, İsrail kent merkezindeki Dizengoff Caddesi’nde silahlı saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu. Saldırıda ilk belirlemelere göre en az 2 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail acil servisi Kızıl Davut Yıldızı’nın açıklamasında da biri ağır 4 kişinin yaralandığı, yaralıların hastaneye kaldırıldığı belirtildi.Bölgeye çok sayıda polis ekibinin yanı sıra Kızıl Davut Yıldızı ekipleri ve ambulanslar sevk edildi.

İsrail polisi, olayın “terör saldırısı” olduğunun kesinleştiğini ve failin bulunması için bölgede kapsamlı arama çalışmalarının başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada ayrıca, yurttaşlardan evlerini terk etmemeleri ve bölgeden uzak durmaları istendi.

DAİŞLİLER ÜSTLENMİŞTİ

İsrail’in farklı kentlerinde 22-29 Mart tarihlerinde 3 ayrı saldırıda, toplam 11 İsrailli yaşamını yitirmişti.

Ülkenin güneyindeki Birusseba kentinde 22 Mart’ta düzenlenen bıçaklı saldırıda 4 kişi yaşamını yitirmişti.  Saldırganın DAİŞ sempatizanı olduğu ve daha önce ‘güvenlikle ilişkili’ suçlardan cezaevine girdiği açıklanmıştı.

Hadera şehrinde de 27 Mart akşamı iki saldırganın açtığı ateş sonucu 2 polis yaşamını yitirmiş, 3 polis yaralanmıştı. İsrail polislerini hedef alan saldırıyı, DAİŞ üstlenmişti.

Tel Aviv’in doğusundaki Beni Barak kentinde 29 Mart akşamı silahlı saldırıda ise 5 kişi ölmüştü.