Britanya Ulusal Eğitim Sendikası’ndan ‘Öcalan’a özgürlük’ talebi

  • dünya
  • 21:14 13 Nisan 2022
  • |
img
HABER MERKEZİ – Britanya’nın en büyük ve prestijli sendikalarından olan Ulusal Eğitim Sendikası,  bu yılki kongresini Abdullah Öcalan’a özgürlük çağrısı ile kapattı.
 
Britanya’nın en büyük ve prestijli sendikalarından olan Ulusal Eğitim Sendikası, Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kampanyası’na destek verdiğini ilan etti ve bu yılki kongresini Abdullah Öcalan’a özgürlük çağrısı ile kapattı.
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük talebi dünyanın bir çok yerinden yankı buluyor. Fırat Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Britanya Ulusal Eğitim Sendikası (NEU) da Britanya merkezli süren ve İngiliz İşçi Sendikal hareketinin öncülük ettiği Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kampanyası’na destek verdi. Sendikanın kongresinde divan, binlerce delegeyi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için hep beraber ayağa kalkmaya davet etti. Kongre salonunda bin 700 delege, aynı anda Abdullah Öcalan’ın “Freedom for Ocalan” (Öcalan’a Özgürlük) yazılı portresini kaldırdı ve özgürlüğünü istedi.
 
Güney İngiltere’de bulunan Bournemouth kentinde, düzenlenen kongrede sendikanın ülke genelinden toplanan delegeleri, çeşitli sendika liderleri, milletvekilleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
 
Sendikanın Britanya genelinde yaklaşık 500 bin üyesi olduğu biliniyor.