AKP-KDP saldırılarına uluslararası tepki

  • dünya
  • 10:55 21 Nisan 2022
  • |
img
HABER MERKEZİ - AKP-KDP’nin sınır ötesine yönelik saldırılarına tepki gösteren parlamenter ve gazeteciler, Türkiye'nin ikiyüzlü politikalarına işaret edilerek, operasyonu "yasadışı" olarak tanımladı. 
 
Türkiye’nin Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) işbirliğiyle Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine yönelik saldırılarına tepkiler büyüyor. Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan haberde, Türkiye’nin saldırılarına tepki gösteren parlamenterler ve gazeteciler, saldırıları gündemine almayan medyayı da eleştirdi. 
 
ERNST-DZIEDZIC: İKİYÜZLÜLÜK
 
Yeşiller Partisi’nden Avusturya Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Sözcüsü Ewa Ernst-Dziedzic, Twitter hesabından, “#Ukrayna'daki savaşın ardından #Türkiye, Kuzey Irak'taki Kürt milislere karşı bir saldırı başlattı. Erdoğan, #RusyaUkraynaSavaşı'nda kendisini barış arabulucusu olarak sunması ve aynı zamanda güneydeki komşu ülkelere uluslararası hukuku ihlal eden bir saldırıyı hızlandırması ikiyüzlülük” paylaşımı yaptı. 
MAX LUCKS: YASADIŞI SALDIRI
 
Alman Yeşiller Partisi’nin Bochum Parlamenteri Max Lucks, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kürt sorununun çözümü için diplomatik görüşmelere ihtiyaç olduğunun altını çizerek, “Türkiye, günlerdir Kuzey Irak'taki Kürdistan bölgesine yönelik yoğun bir askeri operasyon yürütüyor. Türkiye, yasa dışı harekatı ile tüm NATO'ya ve kendisine zarar vermektedir. Bu yasadışı saldırılar bir an önce son bulmalıdır” çağrısı yaptı. 
 
SESSİZLİĞE GÖMÜLEN MEDYAYA TEPKİ
 
AKP-KDP’nin sınır ötesine yönelik saldırıları gündemine almayan medyayı eleştiren Alman ARD Genel Yayın Yönetmeni Georg Restle, “Değerli meslektaşlarım, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı haklı olarak haberlere hakim olsa bile, Türkiye'nin Kürtlere karşı savaşı, bizim için bir dipnottan daha değerli olmalıdır” dedi.