Rusya’da Türkiye’nin saldırıları ve KDP protesto edildi

  • dünya
  • 13:21 21 Nisan 2022
  • |
img

HABER MERKEZİ - Rusya’da yaşayan Kürtler, Türkiye’nin saldırılarını ve işbirliği yapan KDP’yi protesto etti.

Rusya'da bulunan Bağımsız Devletler Topluluğu'nda (BDT) faaliyet gösteren Kürt kurumları, Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik başlatılan askeri operasyona ilişkin Moskova'da açıklama yaptı. Rusya’da yaşayan Kürtler, Türkiye’nin başlattığı saldırıları ve saldırıları destekleyen Kürdistan Demokrat Partisi’ni (KDP) protesto etti.
 
Eylemde açıklama yapan Uluslararası Kürt Toplumsal Kurumları Birliği Başkanı Arif Azmanî, "KDP ve Barzani güçlerinin faşist Türk devletiyle olan ihanetçi-işbirlikçi çizgisini şiddetle kınıyoruz. Bu ihanetin bedeli ağır olacak" dedi.
 
Azmanî, aynı zamanda Irak merkezi hükûmetinin Şengal'e saldırmasının tesadüf olmadığını ve Kürt halkının düşmanlarının bir kez daha iş birliği yaptığını söyleyerek, "Halk ve gerilla direnişi kazanacak" ifadelerini kullandı.
 
İHANETİ KINADILAR
 
Rusyanın Krasnodar bölgesinde yaşayan Kürtler de bir araya gelerek, Türk devletinin askeri saldırılarını, KDP ve Barzanilerin ihanetini kınadı. Krasnodar Kürtleri adına konuşan İhtiyarlar Heyeti Üyesi Hesene Telo ve Wekil Abdullah, saldırılara karşı sessiz kalanlara tepki gösterdi.
 
Tüm Kürdistan'daki kazanımların hedefte olduğuna dikkat çekilen konuşmalarda, "Kürt gerillaları faşist Türk devletinin tüm saldırılarını şimdiye kadar püskürttüğü gibi bundan sonra da bu operasyonları yenilgiye uğratacak" denildi.