ABD: Türkiye Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları derhal durdurmalı

  • dünya
  • 20:42 24 Kasım 2022
  • |
img

HABER MERKEZİ- ABD, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını şiddetle kınayarak, saldırıların sivillerin yaşamını ve DAİŞ’i yenme hedefini tehdit ettiğini belirtti.

ABD, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirterek, saldırıların sivillerin yaşamını ve DAİŞ’i yenme hedefini tehdit ettiğini belirtti.

ABD’nin Kuzey ve Doğu Suriye Özel Temsilcisi Nicholas Grainger, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik son saldırıları hakkında konuştu. Grainger, şunları söyledi: “Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Suriye’de ailelerin ve toplumun yaşamını ve istikrarını bozan askeri saldırılara şiddetle karşı duruyor ve derhal durdurulmalı. Suriye’de son günlerde yaşanan saldırılar tehlikeli ve kabul edilemez, sivillerin, ABD’li yetkililerin ve ABD askeri güçlerinin güvenliğini tehdit etmenin yanı sıra DAİŞ’e karşı savaşı da tehdit ediyor.”

‘KAYGILARIMIZI DİLE GETİRDİK’

Grainger devamında, “Son saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetti, başsağlığı diliyoruz ve endişeliyiz. Saldırının siviller üzerindeki ve DAİŞ’ i yenmenin üzerindeki etkisi üzerine Türk devletine ciddi kaygılarımızı sık sık dile getirdik. Türk devletine bu tür saldırılar yapmaması konusunda bilgi verdik, Suriyeli ortağımıza da bu tür saldırılar yapmaması konusunda bilgi verdik” ifadelerini kullandı.