Zilan Çayı'nda incelemeye jandarma engeli

img
VAN - ÇEV-DER ile TEMA yöneticilerinin Dünya Çevre Günü nedeniyle Zilan Çayı üzerinde yapacağı inceleme, jandarma tarafından engellendi. 
 
Van Çevre Derneği (ÇEV-DER) ile Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) yöneticilerinin 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Erciş’in Örene Mahallesi’nde bulunan Zilan Çayı üzerinde yapacağı incelemeye jandarma, eylem ve etkinlik yasağı gerekçesiyle izin vermedi. 
 
ÇEVDER Başkanı Ali Kalçık'ın basın açıklaması yapılmayacağını sadece incelemelerde bulunacaklarını belirtmesine rağmen kitle Jandarma tarafından engellendi. Dere ve çevrenin kirletilmemesi için bölgeye geldiklerini ifade eden Kalçık, “Bunun herhangi bir siyasi görüşü yok. Bu sizin geleceğiniz ile ilgilidir. Bu basın açıklaması değil” diyerek tepki gösterdi. 
 
Engelleme üzerine heyet, inceleme yapamadan bölgeden ayrılmak zorunda kaldı. Derneğin 4 kişilik heyeti için bölgeye çok sayıda jandarma, polis ve korucu takviye edildi. Dernek yöneticileri, ilçe sınırlarının dışına kadar polis ve jandarma tarafından takibe alındı.