‘Avcılık ve doğaya yapılan saldırılara karşı direneceğiz’

img

DERSİM- Mazgirt ilçesinde bulunan avcılık faaliyetlerine ilişkin bölgede incelemede bulunan HDP Dersim İl Örgütü, avcılığa ve doğaya yönelik saldırılara karşı direneceklerini söyledi.

Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Sürek (Karabulut), Küteriç (Güney Harman) ve Dirvan (Kızılkale) üçgeninde bulunan İn Vadisi’nde farklı illerden gelen avcıların dağ keçilerini avlaması köylüleri ayağa kaldırdı. Yaklaşık 15 gündür Osmaniye, Adıyaman ve Elazığ gibi farklı illerden gelen avcıların köylülerin izni dışında bölgede avcılık yaptıkları belirtildi. Avcıların bölgeden gitmesi için köylülerin dün alana giderek avcıları uyardığı buna rağmen avcıların bölgeden ayrılmadıkları ve köylüleri tehdit ettikleri aktarıldı.

Gelişen bu avcılık faaliyetine karşı bölgeye giden Hakların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü ile HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, incelemelerde bulunarak yurttaşlardan bilgi topladı. Bölgede kısa bir açıklama yapan HDP’li Önlü, avcılık faaliyetini lanetlediklerini ve Dersim doğasına yönelik yapılan saldırıların karşısında direneceklerini dile getirdi.