ÇED toplantısı halkın tepkisiyle engellendi

img
HATAY - Arsuz'ta yapılmak istenilen krom ocağına karşı bir araya gelen yurttaşlar, ÇED toplantısını üçüncü kez engelledi. 
 
Hatay’ın Arsuz ilçesine bağlı Hüyük Mahallesi’nde kurulmak istenilen krom ocağına karşı bir araya gelen yurttaşlar, çevreciler ve siyasi parti temsilcileri, Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısını üçüncü kez engelledi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ile HDP Parti Meclisi (PM) üyeleri ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, Doğanın Çocukları, TÖP ve SYKP de yurttaşlara destek verdi. 
 
Yurttaşlar, "Doğamız için, yaşamımız için buradayız, çocuklarımıza temiz bir gelecek sağlamak için buradayız. Sularımız kirlenir, ağaçlarımız kesilir. Maden şirketi köyümüzden defol! Hüyük'ün üstü altından değerlidir. Hüyük'te madene hayır” diyerek tepkilerini dile getirdi. 
 
ÇED toplantısı için mahalleye gelenler, halkın tepkisi üzerine tutanak tutarak mahalleden ayrıldı.
 
'HALK DİRENİYOR'

5 bin insanın hayatını etkileyecek olan maden projesine karşı Höyük halkının direndiğini belirten HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, "Burada ciddi bir fay hattı var. Kullanılacak dinamitler buradaki fay hattını faaliyete geçireceğine dair kanı var. Tarım ve orman arazilerini ortadan kaldıracağına inanılan maden, halk tarafından istemiyor. Bizler de Hüyük halkıyla dayanışma içinde olacağız” dedi.

Krommer Madencilik yarın saat 12.00'de bir ÇED toplantısı daha yapacak.