Alavara Koyu şimdilik kurtuldu

img
MUĞLA - Datça ilçesinde bulunan Alavara koyunun SİT derecesinin düşürülerek imara açılması kararı İzmir 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.
 
Muğla Datça ilçesi Alavara Koyu’nun sit derecesi düşürülerek, imara açılması mahkeme tarafından iptal edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 yılında Emecik Mahallesinde bulunan birinci derecede doğal SİT olan Alavara koyunun SİT derecesini düşürdü. Kararın hemen ardından dava açan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin talebi Muğla 2’nci İdare Mahkemesi tarafından kabul gördü. Mart 2021’de mahkeme tarafından “dava konusu işlemin iptaline” kararı verildi.
 
Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karara itiraz etti ve dosyayı istinaf mahkemesine taşıdı. İzmir Bölge İdare Mahkemesi 4’üncü İdari Dava Dairesi 9 Aralık 2021’de başvurunun reddine karar verdi.
 
GÜRÜN: ŞEHRİ KORUMAKTA KARARLIYIZ
 
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla il genelinde doğal ve ekolojik yapının korunması için her türlü hukuki mücadeleyi sürdürdüklerini belirtti.