'Gündoğmuş’un doğasından ellerinizi çekin'

img
ANTALYA - Gündoğmuş'ta açılmak istenen taş ve mermer ocaklarına karşı eylem yapan köylüler, "Gündoğmuş’un doğasından ellerinizi çekin" dedi.
 
Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinin Karadere ve Senir mahallelerinde açılmak istenen taş ve mermer ocaklarına karşı köylüler eylem yaptı. Eyleme çok sayıda köylünün yanı sıra CHP Milletvekili Aydın Özer, KESK Antalya Şubeler Platformu, Sol Parti, köylülerin avukatları ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Köylüler adına açıklamayı Köprülü Mahallesi muhtarı Ayhan Yılmaz yaptı. 
 
'GEÇİMİMİZİ KAYBETMEK İSTEMİYORUZ'
 
Gündoğmuş köylerinde taş ve mermer ocaklarının yapılmasını istemediklerini ifade eden Yılmaz, taş ve mermer ocaklarının doğaya olduğu kadar, insan sağlığını da derinden etkilediğini, geçimlerini tarım ve hayvancılıkla yapan köylüler olarak geçim kaynaklarını taş ocakları yüzünden kaybetmek istemediklerini vurguladı. Yılmaz, "Değerli arkadaşlar aldığımız duyumlara göre Gündoğmuş ilçesi sınırları içerisinde çok sayıda taş ocağı açılması için süreç başlatılmıştır. Daha yakın bir tarihte ormanlarının büyük bir bölümünü yangınla kaybetmiş bir ilçenin dağına, taşına göz dikilmiş olması asla kabul edilemez.  Doğa hepimize gerekli, taş ocakları ise şirketlerin karlarını artıracak. Biz sonuna kadar doğamız için nöbete olacağız. Buradan bir kez daha sesleniyoruz: Gündoğmuş’un doğasından ellerinizi çekin" dedi.