OBB'nin projeleri Danıştay'dan döndü!

img
ORDU - OBB’nin yapmayı planladığı deniz dolgusu projelerine karşı açılan davalarda kararını açıklayan Danıştay, itiraz yolu kapalı olarak projelerin durdurulması kararını verdi.
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yapmayı planladığı iki deniz dolgusu projesi ile ilgili Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) tarafından açılan davalar sonuçlandı. Danıştay 6’ncı Dairesi, belediyenin Melet Irmağı’nın doğu tarafında mendirek ve balıkçı barınağı ile Cumhuriyet ve Turnasuyu Mahalleri kıyısında da deniz dolgusu ve bisiklet yolu projelerinin yürütmesini durdurdu. Danıştay kararında, “İki mahkeme kararında da ‘temyiz isteminin reddi ile anılan kararın ONANMASINA…2577 sayılı idari Yargılama Usulü Kanununun 20/A-2-(i) maddesi uyarınca karar düzeltme yolunun kapalı olduğunun duyurulmasına oybirliğiyle karar verilmiştir” denildi.
 
ANAYASAL SUÇ İŞLENİYOR
 
Konuyla ilgili ORÇEV tarafından yapılan yazılı açıklamada, belediyenin mahkeme kararına uyarak çalışmaları durdurması gerektiği belirtilerek, “Ordu Büyükşehir Belediyesi yönetimi geri dönülmez zararlar vermeye devam ediyor. OBB’nin şehrin ekosistemine zarar verdiği mahkeme kararıyla ortaya çıkmaktadır. OBB, mahkeme kararlarını yok sayarak Anayasal suç işlemektedir. OBB yönetimi halkı yok sayarak, kendi iradesini halkın ve mahkemenin iradesinden üstün görüyor” ifadelerine yer verildi. 
 
MÜCADELE SÜRECEK
 
Balıkçı barınağı için verilen yürütmeyi durdurma kararının uygulanmadığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi: “Tüm ısrarlarımıza karşın yetkili kurumlar da seyirci kaldı. Çalışma devam etti. Şimdi ne olacak? Verilen zarar nasıl giderilecek? Bunun sorumlularına yaptırım olmayacak mı? Bir de davalı belediye ve yandaş küçük bir azınlık derneğimizi ‘her şeye karşı çıkıyorlar’ diye karalamaya çalışıyorlar. Ordu Çevre Derneği olarak yanlışlara karşı çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz. Açtığımız davalar lehimize sonuçlanıyor. Ordu Çevre Derneği olarak ekosistemi yok edenlere karşı mücadelemiz sürecek.”