Buca Cezaevi’nin imara açılması mahkemeye taşındı

img
İZMİR - Eski Buca Cezaevi alanının imara açılması kararının iptali için başvuru yapılarak yeşil alan olması talep edildi. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın imara açmak istediği yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi'nin yeşil alan olması talebini yargıya taşıdı. Bölge Adliye Mahkemesi’ne sunulan dilekçede planların iptali istenildi. Başvuru öncesi konuyla ilgili CHP Grup Başkavekili Murat Aydın ile meclis üyeleri adliye önünde basın açıklaması yaptı.
 
Açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, alanın rant ve talana açılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, şunları söyledi: "Buca Cezaevi alanını, inşaata ve ranta açan sözde Çevre Bakanlığı’nın hukuka aykırı, kamu yararına aykırı planının iptali için dava açmaya geldik. İçinde bulunduğumuz dönemin tüm hukuksuzluklara rağmen, yargının içinde bulunduğu bütün sorunlara rağmen CHP, hukuka inanmaya devam ediyor. Ve sorunlarını demokratik meşru yollarla, hukuk yoluyla çözmeye, hakkını aramaya devam ediyor.” 
 
Açıklamanın ardından dilekçe mahkemeye sunuldu.