BTS’nin nöbeti 46’ncı haftasında

img

İZMİR – BTS’nin sürgün ve baskılara karşı başlattığı nöbet eylemi 46’ncı haftasında devam etti.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'nın (BTS), üyelerinin sürgün edilmesi ve baskıya maruz kalmasına karşı başlattığı oturma nöbeti 46’ncı haftasında devam etti. Sendika üyeleri, Alsancak Garı önünde bir araya gelerek açıklama yaptı.

AKP’nin 19 yıldır sermayenin yanında emeğin karşısında emekçilere karşı yürüttüğü düşman politikaları ile bugün yaşadıkları yoksulluk açlık ve antidemokratik koşulları yarattığını söyleyen BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, “Bugün karşı karşıya olduğumuz bu sürgünlerde bu politikaların bir parçası olarak karşımıza çıkmaktadır. Emekçilerin örgütlü haklarını talep eden mücadelesini bastırmak gözdağı vermek için baskı altına aldığı, mobing uyguladığı liyakata dayalı olmayan atamalarıyla sendikamız üyelerini dışarda tuttukları gibi  sürgünlerle de cezalandırmak istediler. Burada sadece sürgünlere özelleştirmeye yönelik değil, İktidarın ekonomik ve siyasi krizi, ülkeyi yönetememe halini perdelemeye yönelik baskılarına, sermaye yanlısı politikalarına karşı kamu emekçilerinin gerçek sorunlarına ve taleplerine dikkat çekmek için de alanlardayız” dedi.

‘HER GÜN YENİ KRİZE UYANIYORUZ’

Doların tahakkümü altında ezilen işçi ve emekçilerin açlık sınırının bile altında bir gelirle yaşamaya çalıştığını belirten Akyol, “Ekonomide kurtuluş savaşı veriyoruz' diyenler şunu bilsin ki bunun halk içerisinde hiçbir karşılığı yok. Uyguladığınız politikalarla  emekçi halk kitleleri her gün yeni bir krize uyanıyor. 2022 bütçe görüşmelerine baktığımızda da gelirlerin büyük bir bölümünün sadece vergi ve cezalara dayandığını görmekteyiz. Üretimden gelen gelir nerdeyse yok. Kamu emekçilerine 2022 için yüzde 7+5 zam verilirken vergi ve harçlara ise yüzde 36’lık bir zam öngörülüyor. Bu ülkemizin sadece vergi ve cezalar ile yönetildiğinin de açık bir göstergesidir. Onun için diyoruz ki yönetemiyorsunuz” diye konuştu.