Hamile hemşire hasta yakınlarının saldırısına uğradı

img
İSTANBUL - Başakşenir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde görev yapan 6 haftalık hamile hemşire, hasta yakını 4 kişinin saldırısına uğradı. Yaralanan hemşirenin tedavi altına alındığı belirtildi.  
 
İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde kan ve transfüzyon merkezinde görevini icra eden 6 haftalık hamile ve TIP I diyabet tanılı hemşire, Acil servise gelen hasta yakını 4 kişi tarafından saldırıya uğradı. Hemşire başka bir hastaya tedavi uyguladığı sırada saldırıya uğradı. Hemşirenin hamine olduğunu söylemesine rağmen yerde sürüklendiği ve ağır bir şekilde darp edildiği belirtildi. Saldırganların ayrıca ellerinde bulunan yiyecekleri de hemşirenin üzerine döktüğü kaydedildi.Hemşirenin görev yaptığı hastanede tedavi altına alındığı belirtildi. 
 
‘CAYDIRICI CEZALAR VERİLSİN’
 
Saldırıyı kınayan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şube Eşbaşkanı Hatip Şengül, SES işyeri temsilciliğinin olayla ilgilendiğini belirtti. Hastanenin kamera görüntüleri ve saldırının detaylarıyla ilgili  bilgi vermediğinin altını çizen Şengül, “Saldırganların gözaltına alınıp alınmadığını bilmiyoruz. Bu saldırı sağlıkta şiddetin zirve noktasıdır. Bu saldırılar siyasetçilerin hedef göstermesi, yine basın yayın organlarının sağlıkçıları hedef göstermesi nedeniyle yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı bir ayda 31 kınama açıklaması yaptı. Sağlık emekçileri kamu hizmeti veriyor. Caydırıcı cezaların verilmesi gerekiyor” dedi.
 
'SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM SİSTEMİ
 
İktidarın "sağlıkta dönüşüm sistemini" gösterişli bir şekilde yansıttığını ancak durumun böyle olmadığını vurgulayan Şengül, “Yurttaşların medya gördüğü o pembe tablo hastanelerde yok. Bunu görüyorlar ve hayal kırıklığına uğruyorlar. Sağlık emekçilerinin koşulları zaten kötü durumda. Sağlık emekçilerini gözeten bir yerden sağlık politikası geliştirilmeli hem de sağlıkta şiddete ilişkin kamu spotu hazırlanmalı” diye belirtti.
 
Şengül sendika olarak saldırının hukuksal açıdan takipçisi olacaklarını ifade etti.