Petrol-İş üyelerine yönelik baskılar protesto edildi

img

ADANA - Petrol-İş üyelerine yönelik baskılara tepki gösteren Petrol-İş Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, "Sendikayı SASA’dan çıkarmaya gücünüz yetmeyecek" dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Türkiye Petrol, Kimya ve Lastik Sanayii İşçileri Sendikası (Petrol-İş) Adana Şubesi, Erdemoğlu Holding’e bağlı SASA’da üyelerine yönelik baskılara dair fabrika önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya çok sayıda kişi katılırken, basın metnini Petrol-İş Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu okudu.

'SENDİKAYI SASA'DAN ÇIKARMAYA GÜCÜNÜZ YETMEYECEK'

İşyerinden yalnızca Petrol-İş Sendikası’nın değili, insan onuruna yaraşır ücret ve işçilerin temsilinin de yok edilmek istendiğine işaret eden Kılıççıoğlu, "Şu unutulmamalıdır ki; işçilerin iradesine vurulan bu darbeye aracılık eden, kendi sınıfının çıkarlarını cüzdanıyla takas edenlerden de hesap soracağız. Sizin işçi düşmanı işbirlikçiliğiniz bizim dayanışmamızın önünde diz çökecek! Sendikayı SASA’dan çıkarmaya gücünüz yetmeyecek" şeklinde konuştu.

'VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Sendikalaşma mücadelesinin  sadece ücretleri yükseltme mücadelesi olmadığını dile getiren Kılıççıoğlu, "Bizler iş güvenimizi işverenin iki dudağı arasından işçinin iradesine yeniden devredeceğiz! Mücadelemiz üye kaydetme mücadelesi değil, onurumuzu kurtarma mücadelesidir. Bizden önceki abilerimizin, ablalarımızın mücadeleyle bugünlere taşıdığı sendikamızı yine mücadeleyle burada tutacağız. Aldığınız her sosyal yardım, her ikramiye sizlere önceki işçi kardeşlerimizin mücadelesinin mirası. Gelin bu mirası mücadele ile büyütelim. Bu işyerinde ayrımcılık yapılmaktadır. Sendikalı ve sendikasız işçi aynı işi yapmasına rağmen sendikasız işçilere daha yüksek ücret ödenmektedir. Bu uygulama İnditex ve Danone Grup olarak imzalamış olduğunuz Küresel Çerçeve Sözleşmenin açık ihlali demektir. Sizi buradan bir kez daha üzerinize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz. Sendika onurumuzdur! Sendika güvencemizdir! Kendi gücümüzdür, güçleneceğiz, güvencemizden, onurumuzdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Türk-İş Adana Bölge Temsilcisi Edip Gülnar da, SASA patronu Erdemoğlu Holding'in Adana'ya gelip işçiyi üzdüğünü belirterek, "Adana'nın birinci sınıf fabrikatörü oldunuz. Nasıl olduğunuzu da kamuoyu biliyor. Bundan sonra daha kalabalık şekilde eylemlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.