Şenyaşar ailesi için Twitter’da destek kampanyası

img
 
URFA - Adalet arayışını 96 gündür süren Şenyaşar ailesine destek için #ŞenyaşarAilesiİçinSoruyorum hashtagi açıldı. 
 
AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu 3 aile bireylerini yitiren, sorumluların yargılanması talebiyle 96 gündür Urfa Adliye binası önünde “Adalet” nöbetini sürdüren Şenyaşar ailesine destek için sanal medya platformu Twitter’da hashtag çalışması başlatıldı. 
 
Ailenin dün yaptığı çağrı üzerine saat 18.00’da #ŞenyaşarAilesiİçinSoruyorum etiketi ile Adalet Bakanlığı ve Urfa Başsavcılığı’na sorular yönelten twitter kullanıcıları, Şenyaşar ailesinin taleplerinin neden karşılanmadığını sordu. Şenyaşar ailesinin işyerlerine dönük saldırı anı ve adliye binası önünde 96 gündür süren “Adalet” nöbetinde kaydedilen görüntüleri payla kısa süre yüzlerce kişi paylaşarak Şenyaşar ailesi için adalet talep etti.
 
Yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekilde:
 
 “* Suruç Aileleri: Sırf dönemin AKP milletvekili olduğu için katilleri koruyorsunuz. Mafya-çete düzeni ile her gün katlediliyoruz, neden yargılama yapılmıyor, neden birilerini koruyor ve işbirliği yapıyorsunuz?
 
* Halkın Hukuk Bürosu: Neden bir anne adliye önünde adalet aramak zorunda bırakılıyor? 
 
* Yerine kayyum atanan Batman Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir: İki evladı ve eşi katledilen Annenin Adalet arayışı. Failler ne zaman cezalandırılacak?
 
* Sevil Turgut: Tüm dünyanın gözleri önünde işlenen cinayet, sorumlular neden cezalandırılmıyor? Neden korunuyor?
 
* HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz: İki evladı ve eşi için üç yıldır Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesi defalarca gözaltına alınırken, katiller elini kolunu sallayarak dolaşıyor.
 
* Elfesya: Neden bir anne adliye önünde adalet aramak zorunda bırakılıyor? 
 
* Armanc: Aylardır adalet arayan emine ananın adalet talebi neden karşılanmıyor? Katilleri kim neden koruyor!! Hiç mi vicdanınız yok?
 
* Acun Karadağ: Emine Şenyaşar adliye önünde aylardır adalet istiyor? Yukarıdakilerin bu sesi duymaması mümkün değil! Soruyorum; Kimleri aklıyorlar? Kimleri koruyorlar?