PYD’den Bulut açıklaması: Hükümet sorumluluğunu yerine getirmeli

img
HABER MERKEZİ - Süleymaniye’de silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Yasin Bulut’un katledilmesine ilişkin açıklama yapan PYD, katillerin yakalanması için hükümetinin sorumluluğunu yerine getirmesini istedi.
 
Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Süleymaniye’de silahlı saldırı sonucu katledilen PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi üyesi Yasin Bulut’a (Şukrî Serhed) ilişkin yazılı açıklama yayımladı. PYD, hükümetin katillerin yakalanması için sorumluluğunu yerine getirmesi çağrısında bulundu. 
 
Yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “Türk devleti tarafından Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne yapılan bu tür insanlık dışı saldırılar bizim mücadele azmimizi ve kararlılığımızı arttırmaktadır. PYD Genel Meclisi olarak Yasin Bulut’un Başûrê Kurdistan topraklarında MİT tarafından katledilmesini şiddetle kınıyoruz. Başûr hükümetinin bu kirli olay karşısında sorumluluğunu yerine getirmesi çağrısında bulunuyoruz. Yasin Bulut’un yarım bıraktığı mücadeleyi sonuna kadar götürme sözü veriyoruz. Kürdistan’daki demokratik güçlerin Türkiye’nin işlediği bu suçlara karşı harekete geçmesi gerektiğini ifade ediyoruz.”