HDP’li Ceylan: Tecridin kırılması dışında alternatif yok

img
DİYARBAKIR - HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan,  PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkati çekerek, "Tecridi kırmak dışında başka bir alternatifimiz yok" dedi.
 
Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yenişehir İlçe Örgütü, 4'üncü olağan Kongresi’ni Demirok Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Kongreye siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Kongrenin yapıldığı salona, Kürtçe ve Türkçe "Örgütlü gücümüzle tecridi kıralım, demokrasiyi inşa edelim" yazılı pankart asıldı. 
 
Kongrede söz alan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Diyarbakır İl Başkanı Murat Danış, baskılara karşı ortak mücadele çağrısı yaparak, "AKP-MHP faşizminin Türkiye halklarına nasıl yaklaştığını hep birlikte gördük. Bir elinde Kur'an, bir elinde silah olan Saddam'ı da gördük. Yoldaşlarımızı asit kuyularına atan Mehmet Ağar'ları da gördük. Hani bugün neredeler? Hiçbiri yok. Deniz Poyraz'ı katledenler de gidecek" diye konuştu. 
 
CEZAEVLERİNDE YER KALMADI
 
HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, “Son 6 yılda Kürtlere yaşatmadıkları kaldı mı?" diye sordu. Kürt siyasetçilerine yönelik operasyonlara değinen Ceylan, "Cezaevlerinde yer kalmadı. Bugün yine Kürtlerin iradesini kırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Hem HDP hem Kürtler hem de Kürtlerin dostları, AKP-MHP faşizmine ‘hayır’ dedi. Bu siyaset bayatladı. Biz onları teşhir etmedikçe, onlar bu faşist siyasetlerini sürdürecek” ifadelerini kullandı. 
 
İMRALI TECRİDİ 
 
Yaşanan krizlerin derinleştiğini ve tüm topluma yayıldığını ifade eden Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanlarımızın köylerinde dahi yaşamalarına izin verilmiyor. Kadınların, gençlerin yaşam alanlarını yok ediyorlar. Cezaevlerini doldurdular. Bunu Sayın Abdullah Öcalan’a tecritle başlattılar. Kürt sorununun çözülmesi ve demokrasinin gelmesi için tecridin kaldırılması gerekiyor. Tecridin kırılması dışında başka bir alternatif yok."
 
'TÜM KESİMLERİ SAHİPLENECEĞİZ'
 
Partisine yönelik baskı ve saldırılara dair Ceylan, şöyle konuştu: “HDP inançtır, direniştir, mücadeledir. Cezaevlerine saldırdıklarında cezaevlerini, kadınlara saldırdıklarında kadınları, köylerimize saldırdıklarında köylerimizi, gençlerimize saldırdıklarında da gençlerimizi sahipleneceğiz.”
 
Konuşmaların ardından gidilen seçimde, Yenişehir İlçe Eşbaşkanları Remziye Sızıcı ve Can Karadeniz oldu.