Mahmur ve Lavrio kamplarındaki açlık grevi yürüyüşle sonlandırıldı

img
HABER MERKEZİ - Yunanistan'ın Lavrio Kampı ile Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki Mahmur Kampı’nda, İmralı tecridine karşı sürdürülen süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemleri kitlesel yürüyüşle sonlandırıldı.
 
22 yıldır İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ile karşılaşılan hak ihlallerinin sonlandırılması amacıyla cezaevlerinde 27 Kasım 2020’de başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevine, Yunanistan’ın Lavrio Kampı’ndan verilen destek eylemi de sonlandırıldı. Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ-Tevgera Ciwanên Şoreşger), Avrupa'da Kürt Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Kurdistan a Ewropa) ve Navenda Çanda Kürdistan (Kürt Kültür Merkezi) öncülüğünde sürdürülen eylemin 259’uncu gününde gerçekleştirilen kitlesel yürüyüşün ardından sonlandırıldığı duyuruldu. 
 
Kürt mültecilerin yaşadığı Lavrio Kampı’ndan başlayan yürüyüşte, "Bimre xiyanet", "Bijî berxwedana zindanan", "Faşîst Tirkiye" pankartları taşındı. Yürüyüş, "Bijî Serok Apo", "Şehîd namirin" ve "Jin jiyan azadî" sloganlarıyla kent merkezine kadar devam etti. Yürüyüş esnasında, Federe Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi üyesi Yasin Bulut’un (Şukrî Serhed) silahlı saldırı sonucu katledilmesi de kınandı.
 
MÜCADELEYE DEVAM 
 
Şehir merkezinde saygı duruşunun ardından siyasetçi Hüseyin Arasan, açıklama yaptı. Açlık grevinin amacını anlatan Arasan, “Lavrio Kampı mültecileri olarak, Önder Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı 259 gündür ara vermeden eylemimizi sürdürdük. Arkadaşlarımızın emekleriyle eylemimiz amacına ulaşmıştır. Önderliğimiz özgürleşene kadar direnişimizi sürdüreceğiz” dedi. 
 
Yürüyüş, slogan ve zılgıtlarla sona erdi.
 
MAHMUR’DA DA EYLEM SONLANDIRILDI
 
Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki Mahmur Kampı’nda da 18 Aralık’ta kadınlar öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemi, 276’ncı gününde yürüyüşle sonlandırıldı. Mahmur Şehit Aileleri Derneği’nde önünde toplanan binlerce kişi, Öcalan’ın posterleriyle Birleşmiş Milletler Temsilciliği önüne kadar yürüdü.
 
ZAFER YILI
 
Burada açıklama yapan Mahmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakistan Bilen, “Kürdistan’ın tüm bölgelerinde, düşman mücadelede öncü olan mücadele eden kişileri hedef alıyor. Kürt halkını da yok etmek, Kürt halkının iradesini kırmak, zayıflatmak ve dağıtmak istiyorlar. Bilmeliler ki şehitlerimizle daha da güçlendiğimizi, bizimle daha da güçlü bir birlik olacağız. Bu temelde amacımız bu şehitler sayesinde zafere kadar savaşmaktır. Kürt halkı olarak bu saldırılara azim ve kararlılıkla karşı çıkmalı ve zafere ulaşmalıyız. Önümüzdeki iki yılı Kürt halkı için başarı yılı yapmalıyız” ifadelerini kullandı. 
 
Yapılan çağrı sonrasında cezaevindeki tutsakların açlık grevi eylemlerini sonlandırdığını hatırlatan Pakistan Bilen, şöyle dedi: “Bu temelde biz de açlık grevi eylemimize son vermek ve bu eylemi, farklı eylemlere dönüştürmek istiyoruz. Umuyoruz ki kamp halkı bundan sonraki eylemlere daha da güçlü ve etkin bir şekilde katılır.”
 
Eylem, cezaevlerinde 12 Eylül’de 290’ıncı gününde sonlandırılmıştı.