Şenyaşar: Bu zulmü dayanışmayla sonlandıracağız

img
URFA - Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte adalet mücadelesini sürdüren Ferit Yaşar, Urfa Adliyesi’nde üstünlerin hukukunun uygulandığını belirterek, “Bu zulmü dayanışmayla sonlandıracağız” dedi. 
 
Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 196’ıncı gününe girdi. Adliye önünde “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alana gelen anne ve oğlu, “Herkes için adalet istiyoruz” yazılı dövizlerle bugünkü nöbetlerine başladı.
 
ÜSTÜNLERİN HUKUKU UYGULANIYOR
 
Adalet mücadelelerinin geldiği aşamayı değerlendiren Ferit Şenyaşar, “Urfa Adalet Sarayı önünde annem ile birlikte zulüm altındaki adalet mücadelemiz 196’ncı gününde devam ediyor. Bütün dünya Urfa Adalet Sarayı'nda nasıl üstünlerin hukuku uygulandığını takip ediyor. İki evladı ve eşi hastanede katledilmiş bir anne var. Sadece istediği mevcut yasaların uygulanmasıdır. Ortada bir katliam var, bu katliamı yapanlar bellidir. Bu katliamı yapanların içinde iktidar partisinin bir milletvekili olduğu için üstünlerin hukuku uygulanıyor. İnsan olan, onuru olan bu katliama sesiz kalmıyor” diye belirtti. 
 
Adalet Nöbeti’nin 200’üncü güne gireceği 24 Eylül’de 200 avukat ile birlikte açıklama yapacaklarını belirten Şenyaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Adalet mücadelemiz 200’üncü gününe yaklaşıyor. O gün hep birlikte bu zulmü bitireceğiz. Savcı ya adaleti sağlayacak ya da o koltukta oturmayacak.”
 
DAYANIŞMAYLA SONLANACAK 
 
Aile sanal medya hesaplarından da, “Şanlıurfa Adliyesi'nde zalim ve güçlü olanın adaleti işlemeye devam ediyor. Birileri çıkıp bu adaletsizliği bizim için çözsün diye evde oturup bekleyemeyiz. Bu zulmü dayanışma ile sonlandıracağız. Hak mücadelemiz 196 günde” mesajı paylaştı.