Erdoğan: Yeni göç dalgalarını karşılamaya gücümüz yok

img
HABER MERKEZİ - AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye ve Afganistan'dan gelebilecek yeni göç dalgasına karşı Türkiye'nin imkan ve tahammülünün kalmadığını belirterek, "Yeni göç dalgalarını karşılamaya ne gücümüz ne de imkanımız vardır" dedi.
 
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 76’ncı Genel Kurulu'nda liderlere seslendi. Erdoğan, Afganistan'dan sığınmacı akınına değinerek, "Suriye krizinde insanlık onurunu kurtaran bir ülke olarak, artık yeni göç dalgalarını karşılamaya ne imkanımız, ne de tahammülümüz vardır" dedi. 
 
Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: "Sahadaki gerçekleri ve sosyal dokuyu dikkate almayan dayatmacı yöntemlerle meselelere çözüm üretilemeyeceği, en son Afganistan'da, hem de çok acı bir şekilde görülmüştür. Afganistan halkı, 40 seneden fazladır süren istikrarsızlık ve çatışmaların sonuçlarıyla baş başa bırakılmıştır. Siyasi süreçten bağımsız olarak Afganistan'ın uluslararası camianın yardımına ve dayanışmasına ihtiyacı bulunuyor. Ülkede bir an önce barış, istikrar ve güvenliğin tesis edilerek, Afgan halkının huzura kavuşmasını temenni ediyoruz.
 
Türkiye olarak, bu zor günlerinde Afgan halkına karşı kardeşlik görevimizi yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Afganistan'ın uluslararası camiaların yardımına ihtiyacı bulunuyor. Afgan halkının huzura kavuşmasını temenni ediyoruz. Afgan halkına kardeşlik görevimizi yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Suriye'de milyonlarca insanın yerini geride bıraktığı dram 10 seneyi geride bıraktı.Uluslararası toplum, bir 10 yıl daha Suriye krizinin devam etmesine izin veremez. Soruna, Suriye halkının beklentilerini karşılayacak şekilde, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı temelinde siyasi bir çözüm bulunması için daha güçlü bir irade ortaya konulmalıdır.
 
GÜCÜMÜZ YOK
 
Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Suriye'de 'siyasi çözüm için güçlü irade ortaya koyması' gerektiğini vurgulayarak, "Uluslararası toplum bir 10 yıl daha Suriye krizinin devam etmesine izin veremez. Suriye krizinde insanlık onurunu kurtaran bir ülke olarak, artık yeni göç dalgalarını karşılamaya ne imkanımız, ne de tahammülümüz vardır."