18 aylık Uytun’un babası: Adalet buysa kabul etmiyorum

img

ŞIRNAK - Gaz fişeğinin başına isabat etmesi sonucu yaşamını yitiren 18 aylık Mehmet Uytun'un failine 18 bin TL ceza verilmesine tepki gösteren babası Turan Uytun, "Adalet buysa kabul etmiyorum" dedi. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2009 yılında evin balkonunda annesinin kucağındayken asker Hakan Alkan'ın attığı biber gazının fişeğinin isabet ettiği 18 aylık Mehmet Uytun isimli bebek yaşamını yitirdi. Alkan hakkında olaydan 11 yıl sonra açılan davada "taksirle ölüme neden olmak" suçundan verilen 3 yıl hapis cezası ise 18 bin 200 TL para cezasına çevrildi. 
 
Uytun’un babası Turan Uytun, verilen ödül gibi cezaya tepki göstererek, adalet talebinde bulundu.
 
‘HEDEF SEÇİLEREK KATLEDİLDİ’
 
Uytun, oğlunun hedef seçilerek katledildiğini ifade ederek, "Olay yaşandığı zaman evde oturup çay içiyordum. Eşim aşağıdan elbiseleri almaya gitti. Kucağında oğlumla birlikte yukarıya çıktığı esnada oğlum hedef seçilerek katledildi. Olay yerine savcı geldi. Her şey ortada. Bir insanı öldürmenin cezası neyse onu almalı” dedi.Askerin ifadesinde yalan beyanlara yer verdiğini hatırlatan baba Uytun, anlatılanın aksine o gün sokakta herhangi bir hareketliliğin olmadığını bunun MOBESSE kameralarıyla da görülebileceğini belirterek, "Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Ben sonuna kadar o adamdan davacıyım. Beni koruyacağına gelip annesinin kucağındaki oğlumu öldürdü. Buna ne hakları vardı? Oğlumu öldürmüşler katili de bellidir. 18 bin TL verecek bitti, gitti... Olur mu öyle şey, bu dava bu şekilde kapanır mı? Eğer adalet buysa kabul etmiyorum. Cezası neyse çeksin" diye konuştu.
 
'MAHKEME KARARIYLA İÇİM YANDI'
 
Fail cezasını alıncaya kadar davanın takipçisi olacaklarını belirten Uytun,"Katilimiz bellidir. Nerede çalıştığı, nereli olduğu, ismi ve cismi her şeyi bellidir. Herhangi bir olay olmadan biber gazı atıyor. Ne hakla bunu yapıyor? Bir olay olmuş olsa bile sen o kapsülü o kadar yüksekten atamazsın. Senin biber gazının benim balkonumda ne işi var? Resmen oğlumu hedef almış ve vururken de gülerek atmış. Az daha eşimi de öldürüyordu. Adalet yerini bulana kadar bu davanın peşini bırakmayacağım. Mahkeme bu kararı verince benim içim yandı. Adalet istiyorum başka da bir şey değil” diye belirtti.
 
MA / Zeynep Durgut