Kaya ve Danışman’ın cenazesi 4 ay sonra ailelerine verildi

img
BATMAN/BİTLİS - Yaşamını yitirdikten 4 ay sonra ailelerine verilen HPG’li Ferit Danışman ve YJA STAR'lı Büşra Kaya'nın cenazesi defnedildi. 
 
Dersim’de 7 Mayıs’ta çıkan çatışmada yaşamını yitiren YJA STAR'lı Büşra Kaya'nın cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumu (ATK) morguna kaldırıldı. 4 ay önce telefonla aranan Kaya'nın Batman’da yaşayan ailesi, Malatya’ya giderek, DNA testi için kan örneği verdi. 4 ay sonra DNA testinin pozitif çıktığının bildirilmesi üzerine aile, dün Malatya ATK’den cenazeyi alarak, Batman'a getirdi.  
 
AİLE DIŞINDA KİMSE MEZARLIĞA ALINMADI 
 
Kent merkezinde bulunan Asri Mezarlığa getirilen Kaya’nın cenaze törenine, aile bireyleri dışında kimsenin katılmasına izin verilmedi. Mezarlık çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis, mezarlığa girenleri Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirdi, soyadı Kaya olmayanları mezarlığa almadı. Cenazeye katılmak isteyen çok sayıda kişi, defin işlemleri bitene kadar mezarlık girişinde bekledi.
 
Şırnak’ta 24 Mayıs'ta Cudi Dağı’nda çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren HPG’li Ferit Danışman’ın cenazesi de 4 ay sonra ailesine teslim edildi. Aile, daha önce verdikleri DNA örneklerinin uyuşması üzerine Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. İşlemlerin tamamlanması sonrası dün Şırnak kimsesizler mezarlığında bulunan Danışman’ın cenazesi, ailesine teslim edildi.
 
Danışman’ın cenazesi, memleketi Bitlis’in Kadiriler Mezarlığı’nda defnedildi.