Ferhat Tunç’un davası ertelendi

img
İSTANBUL - Sanatçı Ferhat Tunç hakkında sanal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek açılan davanın 10'uncu duruşmasında da karar çıkmadı.  
 
Sanatçı Ferhat Tunç hakkında sanal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” iddiasıyla açılan davanın 10'uncu duruşması Büyükçekmece 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tunç’un katılmadığı duruşmada, avukatı Fatma Hopikoğlu hazır bulundu. 
 
TUNÇ'UN SAVUNMASI
 
Tunç, hakkındaki iddialara ilişkin mahkemeye yazılı ifade sundu. Paylaşımlarının ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında olduğunu belirten Tunç, “Twitter mesajımda demokrasi kelimesini kullanmışım. Bir insanın demokrasi kelimesini kullandığı mesajından kin ve nefret anlamı çıkarmanın epey zorlayıcı olduğunu düşünüyorum. Hukukun demokrasiyi korumasını, demokrasinin de hukuku geliştirmesini artık hayal etmeyelim, yaşayıp görelim istiyorum. Bugün çıkacak kararın bu anlamda değerli olacağını sanıyor ve senelerini barış şarkıları söyleyerek geçirmiş birinin, halkı kin ve nefrete teşvik etmeyeceğinin kabul edilmesi gerektiğini savunuyorum. Bireysel olarak bir talebim yok; Bu davada demokrasiye inancın zarar görmemesini istiyorum” diye belirtti. 
 
Tunç'un avukatı Fatma Hopikoğlu ise, davada karar verilmesini istedi. Savcı, mütalaasında Tunç hakkında daha önce verilen yakalama kararının devamını istedi. 
 
Mahkeme heyeti, avukatın dosyanın sonuçlanmasına dair talebini reddederek, yakalama kararının devamına karar verdi. 
 
Duruşma, 22 Şubat’a ertelendi.