Encü'den Savcı Sayan hakkında suç duyurusu

img
ANKARA - HDP’li Ferhat Encü, kendisine tehdit ve hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan Ağrı Belediyesi Başkanı Savcı Sayan hakkında suç duyurusunda bulundu. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) 25 ve 26'ncı dönem Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, kendisine twitterdan tehdit ve hakaret eden Ağrı Belediyesi Başkanı Savcı Sayan hakkında suç duyurusunda bulundu. Konuya dair yazılı açıklama yapan Encü, gerekli soruşturmanın yapılması ve şüpheli yönünden kamu davası açılmasını talep etti. 
 
Açıklamada, Sayan'ın Encü’ye ithafen "Ben kültürüme, dilime, toprağıma, ülkeme hizmet ediyor çalışıyorum. Sen nerdesin? Kürt gençlerine keleş namlusunu, kendine yat kamarasını layık gören it niye kaçtın.. Havlama senin dilini keserim" şeklinde paylaşımda bulunduğu belirtildi. 
 
‘NEFRET SUÇU İŞLEDİ’
 
Açıklamada, “Şüpheli siyasetçi olma sorumluluğuna aykırı bir paylaşımda bulunarak müvekkili ve temsil ettiği siyasi partiye, mensuplarına karşı nefret suçu işlemiştir. Ülkede vuku bulan siyasi katliamların bu ve buna benzer nefret söylemlerinin toplumda oluşturduğu infial sebebiyle gerçekleştiği sosyolojik bir gerçekliktir. Bu sebeple şüphelinin yapmış olduğu paylaşımın diğer mağduru da toplumdur. Yargıya güvenin bu denli düşük olduğu böylesi bir dönemde şüphelinin gözaltına alınması yargı önünde eşitlik ilkesinin kağıt üzerinde olmadığını ispatlama açısından önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı. 
 
‘GEREKLİ SORUŞTURMA YAPILSIN ‘
 
Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Yukarıda kısaca arz ettiğimiz sebeplerle benzer suçların meydana gelmemesi için şüphelinin gözaltına alınarak ifadesinin alınması, gerek duyulması durumunda tutuklanması, aksi bir kanaat oluşması durumunda kaçma şüphesine binaen adli kontrol şartları uygulanması ve gerekli soruşturmanın yapılarak ve şüpheli yönünden kamu davası açılmasını müvekkilimiz adına talep ederiz.”