Alevi Vakıflar Federasyonu: 73 cemevini öğrencilere tahsis ediyoruz

img

İSTANBUL- Alevi Vakıflar Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan, günlerdir fahiş fiyatları parklarda yatarak proteste eden öğrencilere, cemevlerini öğrencilere tahsis edeceklerini söyledi.

 
Alevi Vakıflar Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan, kendilerine bağlı 73 Cemevi’ni, günlerdir Türkiye’nin dört bir yanında parklarda sabahlayan üniversite öğrencilerine açtıklarını ve Cemevlerinde ki misafirhanelerde 400'le 700 kişi arasında öğrenciye hem barınma hem de ücretsiz bir şekilde yemeklerini karşılayacaklarını söyledi.
 
‘CEMEVLERİMİZ BARINMA AMAÇLI TAHSİS EDİYORUZ’
 
Alevi Vakıfları Federasyonu olarak Türkiye genelinde 12 vakıf bileşenlerinin olduğunu söyleyen Haydar Baki Doğan, “Bu Cemevleri Edirne’den tutun Aydın, Manisa, Eskişehir, Malatya, Kayseri, Bingöl’e kadar Türkiye’nin her yerine yayılmış durumdalar. Devletin üniversite öğrencilerine yönelik yurtlarındaki bir sıkıntıdan dolayı biz Alevi Vakıflar Federasyonu olarak bu konuya son derece duyarlı davranıp, ihtiyacı olan tüm öğrencilerimize hiçbir karşılık beklemeden bütün Cemevlerimizi barınma amaçlı tahsis ediyoruz” açıkladı.
 
BÜTÜN KURUMLAR DUYARLI OLSUN
 
Cem evlerinde barınma ihtiyacının yanı sıra, Cemevlerinde her gün yapılan yemeklere de ücretsiz bir şekilde verileceğini belirten Doğan, “Bununla ilgili hem bizim federasyonumuzun genel merkezinde bulunan telefonlar ve e mailler bütün gün çalışmakta. Buraya gelen bütün başvurulara cevap vermeye çalışacağız. Her Cemevimizde misafirhane olarak kullanılan 5-10 kişinin kalabileceği yerler mevcut. Bunu da hesapladığımız zaman 400’le 700 kişi arasında öğrenciye hizmet verebileceğimizi düşünüyoruz. Bütün kurumların duyarlı davranmasını ve öğrencilerimizin mağdur edilmeden üniversite hayatlarına devam etmelerini arzu ediyoruz” dedi.