AKP il binası önünde açıklama yapan SGDF’lilere müdahale: 3 gözaltı

img

HABER MERKEZİ - Üniversite öğrencilerinin yaşadıkları barınma sorununa ilişkin AKP İzmir İl Başkanlığı önünde açıklama yapan 3 SGDF’li polis tarafından yerlerde sürüklenerek, gözaltına alındı.

 
İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan AKP İl Başkanlığı önünde yaşadıkları barınma sorunu protesto etmek için gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 3 öğrenci, açıklama yaptı.  “Barınma haktır alacağız”  pankartı açan öğrencilere polis müdahale ederek, gençleri yerde sürükleyerek, gözaltına aldı.
 
'HESAP SORMAYA GELDİK'
 
Açıklamayı yapan Gamze Toprak, “Öğrencileri sokaklarda yatıranlardan, saraylarında sefalar içerisinde yatanlardan hesap sormaya geldik. Barınma en temel hakkımızdır ve işte saraylarda yatanlardan hesap sormaya, en büyük hakkımız olan barınma hakkımızı almaya geldik. Biz işkence düzenine karşı da sokaklarda, meydanlardayız” diye belirti.
 
Gözaltına alınanların isimleri şöyle; Gamze Toprak, İsmail Temel, Tuncay Yıldırım. Gözaltına alınanların İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.
 
ANKARA
 
Yüksek ev kiraları ve yurt koşulları nedeniyle dışarıda kalan öğrencilerden oluşan Yurtsuzlar Hareketi, Ankara’da bulunan Kurtuluş Parkı’nda bir araya geldi. Birçok ilde eylemlerini sürdüren ve sıklıkla polis müdahalesi ile karşılaşan Yurtsuzlar Hareketi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Murat Çepni, Kemal Bülbül ve Zeynel Özen’in de desteğiyle nöbetlerinin 4’üncü gününde Ankara Kurtuluş Parkı’nda bir araya geldiler. 
 
Geçinemediklerini belirten Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Yasin Yıldırım, ‘Bugün burada yüksek kira fiyatlarına, barınamadığımız yurtlara, ev bulamamıza ve daha birçok taleplerimize dair gerçekleştirdiğimiz nöbetimizin 4. günündeyiz. Polisler bizleri parklarda bile barındırmıyor. Herkesi dayanışmaya bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.
 
Gece geç saatlere kadar nöbet tutma kararı alan öğrenciler, polisin engellemelerine rağmen nöbet devam etti.
 
İSTANBUL
 
"Yurtsuzlar Hareketi" Kadıköy'de bulunan Moda Parkı'nda bir araya gelerek, eylemlerinin 4'üncü gününde sürdürdü. Öğrencileri ziyaret eden Pir Sultan Abdal Derneği (PSAD) İstanbul Şubesi yöneticileri, yemekler getirerek destekte bulundu. Pir Sultan Abdal Derneği üyeleri, öğrencilerin yanında olduklarını belirterek, öğrencilerin taleplerinin karşılanmasını istedi. Alanda öğrencilerin bekleyişi sürüyor.