Kuş Cenneti yanıyor: 34 saattir müdahale yok

img
HAKKARİ - Yüksekova ilçesinin Miçîç köyünde bulunan Kuş Cenneti olarak bilinen sazlık alanda çıkan yangına 34 saattir müdahale edilmiyor.
 
Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı birçok kuş türünün yaşadığı Yüksekova-Şemdinli arası ve Miçîç (Örnekköy) köyünün karşısında bulunan Nehil Sazlık alanı ve Kuş Cenneti olarak bilinen alanda yangın 34 saattir müdahale edilmeden devam ediyor. Dün saat 12.00 sularında başlayan ve 34 saattir devam eden yangın bölgeye giden ekipleri kısa süreli müdahalelerin ardından bölgenin bataklık olduğu gerekçesiyle müdahale etmiyor. Yangına gerekli müdahale yapılmadığı için büyük bir alan küle döndü. 
 
YANGIN BÜYÜYOR
 
Alevlerin giderek büyüdüğü alanda, yangın birçok alana yayıldı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, yangının bölgede bulunan askerler tarafından çıkarıldı ve askerlerin yangını söndürülmesini engellediği iddia edildi. Bölgeye giden gazeteciler, alanın askeri bölge olduğu gerekçesiyle çekim alanda çekim yapmalarına izin verilmiyor. 
 
ÇAĞRI
 
İHD Hakkari Şubesi, sanal medyada yaptığı açıklamada yangına bir an önce müdahale edilmesi çağrısında bulundu. Açıklamada şunlar belirtildi:  “Yüksekova’da birçok kuş türünün yaşadığı Nehil Sazlığı ve Kuş Cenneti bölgesinde, şiddetli rüzgar sebebiyle etkisi artarak devam eden yangının kontrol altına alınması adına gerekli müdahalelerin bir an önce yapılması için yetkililere çağrımızdır”