Şenyaşar Ailesi 200 gündür adalet bekliyor

img
URFA - Adalet Nöbeti’ni 200 gündür sürdüren Şenyaşar ailesi, “Şanlıurfa Adalet Sarayında #Adaletİçin200Gün'dür bekliyoruz” mesajı paylaştı.
 
Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti, 200’üncü gününe girdi. “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alana gelen anne ve oğlu, “Herkes için adalet” yazılı dövizle nöbeti başlattı.
 
200 GÜN OLDU
 
Aile sanal medya hesabından eylemlerinin 200’ünü gününe ulaştığını belirterek, “Şanlıurfa Adalet Sarayında #Adaletİçin200Gün'dür bekliyoruz. Hukuki sürecin işlemesi için 200 avukat ile birlikte başsavcı ile görüşeceğiz. (Yetkili savcı ailemizi ve kamuoyunu ikna edici hukuki süreci başlatmasını temenni ediyoruz)” mesajı paylaştı.
 
Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi’nin çağrısıyla bugün yüzlerce avukatın Urfa Adliye önünde Şenyaşar ailesi Adalet Nöbeti’ne katılması ve saat 14.00’da açıklama yapması bekleniyor.