Boğaziçi’nde akademisyenlerin nöbeti 177’nci gününde

img
İSTANBUL - Üniversitelerine atanan kayyım rektöre karşı nöbet eylemini sürdüren Boğaziçili akademisyenler, bir kez daha rektörlük binasına sırtını döndü.
 
Boğaziçi akademisyenlerinin, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne “kayyım” rektör atamaları ve meslektaşlarının derslerinin kapatılmasını protesto etmek için 177’nci kez rektörlük binasına sırtını döndü. Akademisyenlerin bugünkü eylemine Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Nejla Kurul ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik de destek verdi. 
 
‘KABUL ETMİYORUZ’
 
Akademisyenler, kayyım rektör Naci İnci ve yönetiminin biran önce istifası etmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’de demokratik ve katılımcı ilkelere dayalı bir üniversite ideali gerçekleşene kadar kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” açıklamasında bulundu. 
 
‘DEVAM EDECEĞİZ’
 
Açıklamada konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, doğadan ve toplumdan yana üniversite anlayışındaki ısrarının meşru olduğunu belirterek, bu mücadelenin aynı zamanda tüm üniversitelerde sürdüğünü söyledi. Mücadelenin üniversite kampüslerinden ve dersliklerden başlayarak büyütmenin mümkün olduğunu ifade eden Kurul, “Sadece Boğaziçi Üniversitesi’nde değil yeniden düşüncelerimizi özgürce ortaya koymak ve aynı zamanda eylemliliklerimizi arttırmanın tam da zamanı. Hakikatin peşinden gitmeye devam edeceğiz” dedi.
 
KAYYIMCI ANLAYIŞA KARŞI MÜCADELEYE
 
KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise, kayyımların daha önce parlamento ve belediyelerde anti demokratik uygulamalarla kendini gösterdiğini söyledi. Bozgeyik, “Bu kayyımcı anlayışa karşı Türkiye’nin demokratikleşmesi adına mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.