ÖSO’nun elindeyken ailesine 10 saniyelik ses kaydı gönderdi

img
VAN - İran’ın geldikleri Türkiye’de gözaltına alınıp, sonrasında ÖSO’ya teslim edildikleri ortaya çıkan 9 Kürt mülteci arasında bulunan Mobin Veledbeygi, ailesine 10 saniyelik ses kaydı gönderdi. Veledbeygi, ses kaydında durumlarının iyi olduğunu ve birkaç gün içerisinde serbest kalmayı bekledikleri söyledi.
 
 
İran’ın Kirmanşah eyaletine bağlı Pave kentinden 3 ay önce yasal yollarla Türkiye’ye gelen ve 22 Ağustos'ta İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra haklarında sınır dışı edilme kararı verilerek Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) teslim edildikleri ortaya çıkan 9 Kürt mültecinin akıbetine dair yeni bir bilgiye ulaşıldı.
 
Alıkonulan bu 9 kişi arasında bulunan Mobin Veledbeygi, dün gece cep telefonundan ailesine 10 saniyelik bir ses kaydı gönderdi.
 
Veledbeygi, durumlarının iyi olduğunu ve birkaç gün içerisinde serbest kalmayı beklediklerini dile getirdiği bu kayıtta nerede tutulduklarına dair bir bilgi paylaşmadı. 
 
AİLELER BEKLEYİŞTE
 
Kürt mültecilerin aileleri ise, başvurdukları İran Dışişleri Bakanlığı’nın yanı sıra birçok uluslararası yardım örgütünden destek istedi. Dışişleri Bakanlığı’na giden aileler, ellerinde çocuklarının fotoğraflarıyla yardım çağrısında bulundu. 
 
NE OLMUŞTU?
 
Yasal yollarla Türkiye’ye giriş yapan Mobin Veledbeygi, Mesud Hayderî, Demavend Pak Sereşt, Afşar Rustemî, Bahmen Şadravan, Hidayet Ruxzadî, Said Ahmedî, Fardin Dervişpur ve ismi öğrenilemeyen bir kişi, Avrupa ülkelerine iltica etmek istedi. Ancak, iltica girişimleri devam ederken 22 Ağustos'ta İstanbul Beykoz’da gözaltına alındılar.
 
Gözaltına alınan kişiler, götürüldükleri karakolda iki gün boyunca tutuldu. İfadelerinin alınmasının ardından ise haklarında sınır dışı edilme kararı verildi. Önce Antep’e, buradan da  Suriye’nin Azez kentine götürülen 9 kişinin burada ÖSO’ya teslim edildiği ortaya çıkmıştı.