5 çocuklu aile 8 aydır elektriksiz

img
ŞIRNAK - Silopi’de kaçak kullanım yapıldığı gerekçesiyle DEDAŞ’ın elektriğini kestiği 5 çocuklu aile, 8 aydır elektriksiz. 
 
Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Dicle Mahallesi’nde yaşayan Çağdaş ailesinin elektriği kaçak kullanım yapıldığı gerekçesiyle Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri tarafından geçtiğimiz şubat ayında kesildi. 5 çocuklu aileye, kaçak kullanım gerekçesiyle yine 6 bin 600 TL para cezası kesildi.
 
Kullanmadıkları elektrikten nedeniyle kendilerine para cezası kesildiğini savunan aile, yerel mahkemeye başvurdu. Fakat mahkemenin kendilerini haksız bulması üzerine aile bu kez Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi’ne itirazda bulundu. 
 
Ailesi ile birlikte yaşamlarını 8 aydır elektriksiz şekilde sürdürmeye çalışan Hüseyin Çağdaş, kilitli durumdaki elektrik panosundan kaçak elektrik  kullanımı yapılması nedeniyle 5 abone ile birlikte kendisine de ceza kesildiğini dile getirdi. 
 
Evi bu elektrik panosundan 150 metre uzak olmasına rağmen kaçak kullanım yaptığı öne sürülerek elektriğinin kesildiğini ve 6 bin 600 para cezası kesildiğini anlatan Çağdaş, “Cezaya itirazda bulundum. Bunun üzerine DEDAŞ ekipleri keşif yaptı ama bir sonuç çıkmadı. 8 aydır Silopi sıcağında elektriksiz yaşıyorum ve mağdurum. Okullar açıldı, 5 tane öğrencim var. Bunlar karanlıkta nasıl ders çalışabilecek?” dedi.
 
ÖDEYEMEYİCE İCRAYA VERİLDİ
 
Çağdaş, elektriksiz kalmasının yanı sıra kesilen cezayı ödeyemediği için icraya verildiğini ve borcumun 9 bin 750 TL’ye çıktığını öğrendiğini de belirtti.
 
Haksız yere mağdur edildiğini savunan Çağdaş, “Kaçak kullanım yaptığıma dair ellerinde tek bir delil yok. Kaçak kullananlar, ‘biz kullandık’ demesine rağmen bana bu ceza kesildi. DEDAŞ’ın yaptığı tamamıyla keyfi bir uygulamadır” diyerek, mağduriyetlerinin son bulması için DEDAŞ yetkililerine seslendi.