26 EYLÜL 2021 GÜNDEMİ

img
* Kırım’ın Rusya’ya ilhakını tanımayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyu gündemde tutmaya devam ediyor. Erdoğan'ın açıklamalarının asıl amacının Soçi görüşmelerinde İdlib konusunda taviz koparmak olduğu söyleniyor.
 
* İlahiyatçı İhsan Eliaçık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı sahaya sürerek, oy hesabı yaptığını söyledi.  
 
* TJA, Van’da yaşayan kadınların bir araya gelip birlikte üretim yapabileceği kooperatifler oluşturmak için hazırlıklara başladı. 
 
* Jiyan Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi İdris Yayla, kimliği belirsiz kişilerce telefonla aranarak tehdit edildi, aynı gece evinin önünde havaya ateş açıldı.
 
* İktidarın politikaları sonucu tarım ve hayvancılığın bitmek üzere olduğu ve sürekli göç veren Ardanuç lavantayla canlanıyor. Ardanuç Üretici ve İşleme Kooperatifi Başkanı Gürsel Kaya, kurtuluşun üretimden geçtiğini belirtti.
 
* Barınma sorunlarını park ve bahçelerde dile getiren üniversite öğrencileri, iktidara "çözüm üretemiyorsanız o koltuklardan inin" diye seslendi.
 
* Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 202 gününde sürüyor. 
 
* HDP, Ankara’da Yerel Yönetimler Konferansı düzenleyecek. (10.00)
 
* Mağaza Market-Sen üyesi işçiler, Kadıköy’e açıklama yapacak. (16:00)