27 EYLÜL 2021 GÜNDEM

img

* Türkiye’nin AK Bakanlar Komitesi’ne verdiği yanıtta gerçeklerden kaçtığını belirten hukukçu Ercan Kanar, “Komite Türkiye’nin oy ve söz hakkını, konsey üyeliğini gözden geçirebilir” dedi.

* Hayvanlarını otlatırken karakoldan atılan havan mermisiyle katledilen 14 yaşındaki Ceylan Önkol’un ardından bir kare fotoğrafı, tahra ve ineği kaldı. Anne Saliha Önkol, ölene kadar kızını unutturmayacağını ve failler yargılanana kadar mücadele edeceğini söyledi.
 
* Kürt siyasetçi Sırrı Sakık, Kürt sorunu ve HDP üzerinden siyasetin şekillendirilmeye çalışıldığını söyleyerek, “Bu tür Ali Cengiz oyunlarıyla siyasetin dizayn edilmediğini hayat hepimize gösterdi. Muhatabın kim olduğunu bütün dünya biliyor” dedi.
 
* SKYP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, demokratikleşmenin Kürt sorununun çözümüyle mümkün olduğunu belirterek, muhatabın ise toplumsal mücadele alanları olduğunu söyledi. 
 
* Ailesi aracılığıyla “ikna” edilerek, iktidar medyasının “Ailesine kavuştu” manşetleri attığı Halil Y.’ye, müebbet hapis ve 13 yıl 9 ay hapis cezası verildiği ortaya çıktı.  
 
* Bir kulağı duymayan, bir gözü görmeyen, bir ayağını kullanamayan, şeker, bel ve boyun fıtığı hastalıkları olan 27 yıllık tutuklu Abdullah Onğulu’nun ağabeyi Mehmet Onğulu, hasta tutukluların serbest bırakılması için topluma duyarlılık çağrısı yaptı. 
 
* Alman Bild Gazetesi’nin "Diktatör Erdoğan" manşetini paylaşan 62 yaşındaki Mehmet Şah Tekiner'e, "Cumhurbaşkanı’na hakaretten" 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
 
* "Ekonomik kriz ve hayat pahallılığı var mı?" sorusunu sorduğumuz Urfa sokaklarındaki yurttaşlar "evet" cevabında ortaklaşırken, krizin her seçimde AKP’nin seçim çalışmasıyla bütünleşen makarna kolilerinin kabul edilmemesiyle geleceğini söyleyerek, “Seçimle geldi, seçimle gidecek" yorumunda bulundu. 
 
* Tutuklu avukat Aytaç Ünsal, Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti tutun Şenyaşar ailesi için bir mektup kaleme aldı. Ünsal mektubunda, adaleti birlikte direnerek getireceklerini söyleyerek, “Yüreğimin bir köşesi mezarda, diğer köşesi Fadıl’la hapishanede ve bütün yüreğim sizinle adliye önünde” diye belirtti. 
 
* Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti, 203'üncü gününde devam ediyor. 
 
* HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, "Demokrasiye Çağrı Belgesi"ni Ankara Hilton Otel’de açıklayacak. (11.00)
 
* KESK Mersin Şubeler Platformu, Eğitim Sen Mersin Şubesi'nde TİS sonrası yaşanan sürece ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)
 
* Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'nın yargılandığı davanın 6'ncısı duruşması, Muğla 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (13.00)