Sanal medyadan #DemokrasiyeÇağrı

img
ANKARA – HDP’nin demokratik ve sosyal bir cumhuriyete ulaşma hedefiyle açıkladığı 11 ilkeden oluşan deklarasyonun ardından #DemokrasiyeÇağrı etiketi altında paylaşımlar yapıldı
 
Türkiye’deki mevcut sorunlar, çözümler ve muhataplarına dair hazırladıkları 11 ilkeden oluşan "Demokrasiye, Adalete, Barışa Çağrı Deklarasyonu"nu açıklayan Halkların Demokratik Partisi (HDP), ‘#DemokrasiyeÇağrı’ etiketi ile sanal medya çalışması başlattı.
 
HDP Genel Merkezi’ne ait sanal medya hesabından deklarasyona ilişkin “Halklarımız savaşı, yoksulluğu, geleceksizliği değil; umudu, sevinci, huzuru hak ediyor. Hepimizin mutluluğu demokrasi ve barıştan geçiyor. Geleceği hep birlikte inşa etmek için seslerimizi birleştirme zamanı. #DemokrasiyeÇağrı” paylaşımında bulunuldu. 
 
Başlatılan çalışma kapsamında milletvekillerinin, Merkez Yürütüme Kurulu (MYK), Parti Meclisi ve İl ile İlçe yöneticilerin yanı sıra partinin tutuklu isimlerine ait sanat medya hesaplarından da paylaşımlar yapıldı. 
 
YÜKSEKDAĞ VE MIZRAKLI'DAN MESAJLAR 
 
Kocaeli Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın  hesabından şu paylaşım yapıldı: “Demokrasi, barış ve özgürlüklere kapı aralayacak olan #DemokrasiyeÇağrı deklarasyonumuzu açıkladık”  
 
Kayseri Bünyan Cezaevi'nde tutuklu bulunan yerine kayyım atama Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın hesabından  “Yanlış bildikleriniz; doğruya ulaşabilmenin, hakikatı ortaya koyabilmenin önündeki en büyük engele dönüşür. Kürt sorununda da, kadın sorununda da, ekoloji sorununda da, sorunun sahibi olan öznelerin söyledikleri muteberdir. #DemokrasiyeÇağrı” paylaşımı yapıldı.