Avukatlardan İmralı başvurusu

img
İSTANBUL - PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları, müvekkilleriyle görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Cezaevi Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu.  
 
İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde ağır tecrit koşulları altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş avukatları Nevroz Uysal, İbrahim Bilmez, Mazlum Dinç ve Serbay Köklü görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve cezaevi müdürlüğüne başvuruda bulundu.   
 
Başsavcılık, Öcalan’ın 2009 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gönderdiği savunmasına ek olarak hazırladığı "Yol Haritası" gerekçesiyle, 23 Eylül 2020'de 6 aylık avukat görüş yasağı getirdi. Görüşme başvuruları bu karara dayanılarak sonuçsuz bırakılan avukatlar, geçtiğimiz Ocak ayında Öcalan’a yeni bir disiplin cezası verildiğini öğrendi. Fakat bu yasağın süresi 23 Mart’ta dolmasına rağmen avukatların yaptıkları başvurulara olumlu ya da olumsuz hiçbir yanıt verilmiyor. 
 
Öcalan'ın avukatlarından Rezan Sarıca ve Nevroz Uysal, müvekkilleriyle 8 yıl aradan sonra en son 2-22 Mayıs, 12-18 Haziran ve 7 Ağustos 2019 tarihlerinde görüşebilmişti.
 
25 MART'TA TELEFON GÖRÜŞMESİ 
 
Öcalan, telefonla görüş hakkından ise ilk kez 27 Nisan 2020 tarihinde yararlandırıldı. Öcalan, kamuoyunda kendisine dair büyüyen kaygılar üzerine geçtiğimiz 25 Mart’ta, kardeşi Mehmet Öcalan’la yine telefonla görüştürüldü. Mehmet Öcalan, bu görüşmenin yarıda kesildiğini duyurdu.