Osmaniye İl Eşbaşkanlarının duruşması ertelendi

img

OSMANİYE - Bipolar bozukluğu olan Z.Ç. adlı tanığın beyanıyla Osmaniye 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan HDP Osmaniye İl Eşbaşkanları Kadriye Tören ve Ali Coşkun'un duruşması ertelendi. 

Osmaniye'de bipolar bozukluğu olan Z.Ç. adlı tanığın beyanıyla tutuksuz yargılanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Osmaniye İl Eşbaşkanları Kadriye Tören ve Ali Coşkun'un ikinci duruşması Osmaniye 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Tören ve Coşkun ile avukatları hazır bulundu. Tören ve Coşkun haklarında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davada savunma yaptı. 

Savunma yapan Tören, üzerine atılı suçlamayı reddederek, siyasetçi olduğunu belirtti. Tören, "Akli dengesi yerinde olmayan bu şahsın yalan beyanını kabul etmiyoruz. Beraatimi kabul ediyorum" dedi. Coşkun ise suçsuz olduklarını söyleyerek, "Burada partimiz yargılanıyor. Bunu kabul etmiyoruz" diye savunma yaptı.

Avukatlar da, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak, beraatlerini istedi. İddia makamı, esasa ilişkin mütalaa hazırlanması için ek süre talep etti. 

Mahkeme heyeti, savcının talebini kabul ederek, duruşmayı 18 Kasım'a erteledi.