İnan ailesi 5 aydır elektriksiz ve susuz

img

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da 5 aydır elektriksiz ve susuz yaşam mücadelesi veren Yakup İnan, çocuğuna okul forması dahi alamadığını belirterek, “Çocuklarım bu çağda mum ışığında ders çalışıyor” dedi. 

Elektriğe, doğalgaza, ev kiralarına, temel ihtiyaç malzemelerine, gıdaya, giyime ve daha pek çok temel ihtiyaca gelen fahiş zamlar nedeniyle yoksulluk her geçen gün derinleşiyor. 7 nüfuslu İnan ailesi de yoksul ailelerden sadece biri. Diyarbakır’ın Huzurevleri Mahallesi’nde yaşayan İnan ailesi, 5 aydır elektrik ve susuz yaşam mücadelesi veriyor. Yalnızca bir odalarında mobilya bulunan İnan ailesinin çocuk odası var ama çocuk yatakları yok. Temel ihtiyaçları dahi alamayan aile, elektrik ve su ihtiyaçlarını komşularının yardımı ile gideriyor. 
 
Yakup İnan (40), 2012 yılından bu yana elektrik faturalarını ödeyemediklerini ve bu nedenle sık sık kesildiğini söyledi. İnan, valiliğe başvurduklarını ancak yeterli yardım alamadıklarını belirterek, yaklaşık 70 bin elektrik borcunun olduğunu aktardı. İnan, DEDAŞ’ın elektrik sayacını da götürdüğünü ve yaklaşık 5 aydır elektriksiz, susuz bir evde yaşam mücadelesi verdiklerini ifade etti. 
 
MUM IŞIĞINDA DERS ÇALIŞMA 
 
Çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamadığını ve zor durumda olduğunu anlatan İnan, “5 çocuğum var, 4'ü okula gidiyor. Elektrik olmadığı için çocuklarım mum ışığında derslerini yapıyor. Ekonomik sıkıntılar çekmekteyim. Hükümlüyüm diye iş vermiyorlar. Mutfak, okul masraflarına yetişemiyorum. Birde bunun üstüne bu karanlık ve susuzluk eklenince çok zor duruma düştük. Karanlıkta, mum ışığında çocuklarımın derslerini yapmalarına yardımcı oluyorum. Durumumuz olmadığı için 14 yaşındaki çocuğuma okul forması alamadık. Okul Müdürü de forması olmayanı okula almamış. Kızım şimdi derslerinden kalıyor” diyerek, tepkisini dile getirdi.
 
BİR MİLYAR BULAMIYOR
 
Ülkede ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını ifade eden İnan, “‘Ekonomik kriz yok’ diyen gelip evime, faturalarıma, borçlarıma, mutfağıma ve dolabıma baksın. İhtiyaçları yok diye ‘kriz yok’ diyorlar. Cumhurbaşkanı geçenlerde gitmiş bir milyara ıvır, zıvır bir şeyler almış. Sen bir milyara ıvır zıvır alıyorsun, ben o bir milyarı bulamıyorum. Evimize ekmek getiremiyoruz. Sadece sosyal yardımlaşmadan yaklaşık iki bin alıyoruz. Ama bu para bu zamanda hiçbir şeye yetmiyor. Çocuklarım çoğu zaman sabahları aç gidiyor okula. Cumhurbaşkanı eğer dinine bağlı ise haksızlık yapmasın, dürüst olsun. Bizde yıllar önce AKP üyeliği yapmıştık, kendisine çok inanmıştık. Fakat hayal kırıklığına uğradık. Artık ona inancımız yok” diye belirtti.
 
YOKSULLUK BİTSİN
 
Kendisi ve tüm yoksullara yardım edilmesini talep eden İnan, “Ekonomik kriz var ve biz bunu en derinden yaşıyoruz. Böyle bir çağda Türkiye Cumhuriyeti'nde karanlık ve susuzluk çekiyoruz. Ve vakıfın parasıyla bize ‘yetinin’ deniliyor. Gelin bir de siz bu imkansızlıkları deneyin. Biz yine de mücadele ediyoruz. Devlet yetkililerine sesleniyorum, elektrik ve su faturalarıma bir çare bulsunlar. Yoksulluk sorunu herkes için çözülsün” dedi.
 
MA / Eylem Akdağ