HDP ‘Bütçe Buluşmaları’ için Ağrı’da

img
AĞRI- HDP heyeti, “Bütçe Buluşmaları”nın startını verdiği Ağrı’da ilk olarak hayvan pazarında besiciler ve halkla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP), demokratik ve katılımcı bir bütçe hazırlamak amacıyla Türkiye’nin dört yanında gerçekleştirecekleri “Bütçe Buluşmaları”nın startını Ağrı’da verdi. Basın açıklaması öncesi HDP’nin Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ve partiler sabah saatlerinde hayvan pazarında besiciler ve halkla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. 
 
ÜLKE UÇURUMA SÜRÜKLENİYOR
 
Yurttaşlar, Ağrı’nın tek fabrikasının hayvan pazarı ve çiftçilik olduğunu dile getirerek, hayvancılığın bitmesiyle insanların derin bir yoksulluğa gireceğine dikkati çekti. Paylan’ın “Türkiye, uçuyor” diyorlar sözüne bir yurttaş, “Yerde mi, havada mı uçuyor? Bizce freni patlamış bir araç gibi uçuruma sürükleniyor” diye cevapladı. 
 
HAYVANCILIK BİTEBİLİR 
 
Yem, gübre ve samanın pahalılığına vurgu yapan besiciler ise, böyle gitmesi durumunda hayvancılığın bitirileceğinin uyarısını yaptı. Daha sonra kent merkezine dönen heyet, gün boyu temaslarda ve ziyaretlerde bulunacak.