Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Boğaziçi açıklaması

img
İSTANBUL - Boğaziçi Üniversitesi’nin birinci derece doğal SİT alanı statüsünün değiştirilmesine ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi arazisine yönelik herhangi bir planlamalarının olmadığını ileri sürdü.  
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sanal medya hesabı üzerinden Boğaziçi Üniversitesi arazisini kapsayan alanda yeni SİT düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. Boğaziçi Üniversitesi’nin birinci derece doğal SİT alanı statüsü 7 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan düzenlemeyle değiştirilerek ikinci ve üçüncü derece doğal SİT alanı haline getirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu karara ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.
 
Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının ve akademisyenlerin tepki gösterdiği düzenlemenin alanda yeni yapılaşma yapılmasına yönelik olmadığı ileri sürülen açıklamada, "Boğaziçi öngörüm alanı ve sahil şeritlerine koruma esasları ve yapılanma şartları, Boğaziçi Kanunu ve imar planı kapsamında belirlenmekte olup, bu alanlarda Boğaziçi Kanunu'na aykırı hiçbir uygulama ve faaliyetin gerçekleştirilmesi mümkün değildir"  ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamada, bakanlık bünyesinde Boğaziçi Üniversitesi arazisine yönelik herhangi bir planlamanın olmadığı ifade edildi.