HDP’nin Ağrı buluşması sona erdi

img

AĞRI- HDP'nin “Bütçe Buluşmaları” kapsamında Ağrı’da yaptığı esnaf ve çiftçi ziyaretleri sona erdi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), “Bütçe Buluşmaları” kapsamında Ağrı’da yaptığı esnaf ve çiftçi buluşmaları sona erdi. İşsiz olan yurttaşların sorunlarını dinleyen heyet, daha sonra çarşı merkezinde bulunan esnafları ziyaret etti. Geçtikleri her yerde yoğun bir ilgiyle karşılanan HDP’liler, ardından sebze ve meyve pazarında çalışan emekçilerle buluştu. 
 
SAVCI SAYAN'A TEPKİ
 
Alım gücünün giderek düştüğünü söyleyen esnaflar, insanların artık sebze bile alacak para bulamadıklarını belirtti. Heyet, uğradıkları her yerde AKP’li Ağrı Belediyesi Başkanı Savcı Sayan’a tepkileri dinledi. Bir esnafın “Savcı Sayan ‘size gol atacağım’ dedi ve golünü attı. Ama seçimde ona nasıl bir gol atacağımızı biliyoruz. Savcı Sayan sadece sosyal medyada başkanlık yapıyor. Seçilmeden tüm sebzecilerin borçlarını sileceğini söylemişti ama hepimize icra gönderdi. Biz onun hiçbir sözüne inanmıyoruz” dedi. 
 
'AKP’Lİ DEĞİLİZ DİYE İŞ YOK'
 
Uğradıkları her esnaftan alım gücü ve yoksullukla ilgili şikayet dinleyen heyetin yanına gelen bir genç, “‘Gençler iş beğenmiyor’ diyenler yalan söylüyor. Bize iş versinler beğenmesek yüzümüze tükürsünler. Biz 7 kardeşiz ama hiçbirimizin işi yok. İŞ-KUR’a başvuruyoruz ama AKP’li olmadığımız için iş vermiyorlar” şeklinde sitem etti.  
 
'ERDOĞAN’I İZLEMEKTEN BIKTIK'
 
Heyet ardından kent merkezine bağlı Şelvêran (Yakınca) köyünde şeker pancarı toplayan çiftçilerle bir araya geldi. Şeker pancarına getirilen kota nedeniyle satış yapamadıklarını ve pancarları traktör römorklarında beklettiklerini belirten İhsan Çiftçi, “Eskiden birkaç kilo şeker pancarı karşılığında gübre alabiliyorken, şimdi gübrenin tonu 7 bin TL’ye çıktı. Fabrika ürünümüzü alıyor ama ödemeyi 6 ay sonra yapıyor. Ekmek kazanmak artık bizim için büyük bir külfet oldu. Emeğimin karşılığını alamadan çalışmaktan ve her akşam Erdoğan’ı izlemekten bıktım” ifadesinde bulundu. 
 
Sohbetin ardından HDP Milletvekili Garo Paylan, traktörün direksiyonuna geçerek şeker pancarı sökümü yaptı. Heyetin, Ağrı ziyaretleri bu görüntülerle sona erdi.