Adalet Bakanı Gül: Kesinleşmiş yargı kararı olmadan kimse damgalanamaz

img

MARDİN - Mardin'de konuşan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, adli süreçlerde yurttaşlara "yalnız değilsiniz" diyerek hareket ettiklerini savunarak, "Kişilerin kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan suçlu ilan edilmesi asla kabul edilemez" dedi. 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Mardin'de bir otelde düzenlenen "Mağdur Odaklı Adalet Buluşmaları" programına katıldı. Burada konuşan Bakan Gül, adliye kapısının "adalet kapısı" olduğunu belirterek, "Kim olursa olsun, bu kapıdan giren herkesin adalete erişeceğine olan inançla oradan çıkması gerekiyor" dedi.

Bakan Gül, adli süreçlerde "yalnız değilsiniz" dediklerini dile getirerek, "Bu anayasanın, kanunların, hukukun, evrensel emri ve prensibidir. Hukuk devleti tam da bunun için vardır. Herkesin hukukunu korumak, herkesin hukuktan nasibini almasını sağlamak için vardır. Vatandaş memnuniyeti, insan yararı nerede ise hukuk oradadır, orada olmalıdır. Bugüne kadar bu bakış açısıyla vatandaş memnuniyetini önceleyen anlayışı hep sergiledik, ortaya koyduk" iddiasında bulundu. 

Devletin temel amacının insan onurunu korumak olduğunu belirten Gül, mahremiyet hakkı kadar masumiyet karinesinin de önemli olduğunu belirterek, "Kişilerin kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan ya da bir yargı kararına rağmen damgalanması, suçlu ilan edilmesi asla kabul edilemez" dedi.