Urfa’da Dünya Öğretmenler Günü için konser

img

URFA - Eğitim Sen Urfa Şubesi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü çok sayıda kişinin katıldığı konser ile kutladı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Urfa Şubesi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü düzenledikleri bir konser ile kutladı. Kentte bulunan bir düğün salonunda yapılan kutlamada katılımcılar, Kürtçe hazırlanan "Roja mamosteyên cîhanê pîroz bê  (Dünya Öğretmenler Günü Kutlu olsun) pankartı ile karşılandı. Konserin düzenlediği alana Ankara’da 10 Ekim 2015'te DAİŞ tarafından gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren 104 kişinin fotoğrafları ve "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" pankartı asıldı.

Yüzlerce kişinin katıldığı kutlama Eğitim Sen Urfa Şubesi’nin sendikal örgütleme çalışmalarını içeren sinevizyon gösterimi ile başladı. Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına durulan saygı duruşunun ardından konuşan Eğitim Sen Urfa Şube Eşbaşkanı Mahmut Binici, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nün önemine vurgu yaparak, öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi ve taleplerinin kabul edilmesi çağrısında bulundu. Etkinliğe katılan bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan Binici, "Bilinmelidir ki mutlak iktidar diye bir olgu yoktur. Kendilerini padişah sananlar kuşkusuz bu halka bir gün hesap vereceklerdir. Bizler bu sistemin mağdurları değil direnenleriyiz. Urfa Eğitim-Sen Yönetim Kurulu olarak az konuşacağız çok çalışacağız" diye konuştu.

‘KHK'Lİ ÖĞRETMENLER BOYUN EĞMEDİ'

Karar Hükmünde Kararname ile görevinden uzaklaştırılan öğretmenler adına söz alan KHK'li Söngül Onbayram, ihraç edilen öğretmenlerin hukuksuzluk karşısında boyun eğmediklerini belirtti. Programın devamında sendika emekli olan üyelerine plaket verdi.

Gecenin sonunda ise Rewşan Çeliker seslendirdiği Kürtçe, Türkçe ve Ermenice şarkılar ile kutlamaya katılanlara coşkulu anlar yaşattı.

Kutlama halaylar ile son buldu.