HDP’li Turan: Kamusal bilinçle katliamın hesabını soracağız

img
MERSİN - HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, devletin 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'ndaki sorumluluğuna dikkat çekerek, “Kamusal bir bilinçle bu katliamın hesabını soracağız” dedi.
 
Mersin Dayanışma Platformu (MDP),  “Gelenekten geleceğe gençlerle” şiarıyla düzenlediği dayanışma etkinliğinin 18’incisi yapıldı. Yenişehir’de bulunan bir kafede yapılan etkinliğe, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Mersin Meclisi üyeleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi kişi katıldı.
 
Etkinlikte, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” yazılı pankart ile Kemal Pir, Mazlum Doğan ve Deniz Poyraz’ın fotoğrafları asıldı. 
 
YENİDEN İNŞA ZAMANI 
 
MDP adına açılış konuşmasını yapan Ahmet Özdemir ve Ayşe Eren, “Dün nasıl dayanışmayla ayakta kaldıysak, bir birimizden güç alarak var olduysak, şimdi bir başka gerekliliğin zamanı. Yoksul ve güzel ülkemizi yeniden inşa etmenin zamanı. Köhnemiş devrin karanlık adamlarını tarihin çöp sepetine, hem de bir daha çıkmayacakları haliyle fırlatıp atmanın zamanı. Dayanışmayı, bir arada cem olmayı çoğaltmanın zamanı. Hep beraber çoğalmanın zamanı. Barış demokrasi ve özgürlükler temelinde bir ülkeyi kurmak için mücadeleye atılmanın zamanı. Her birimizin bir diğerimizden farklı olduğunu bilerek ve bunu bir zenginlik addederek, ülkeyi bir çiçek bahçesine dönüştürmenin zamanı” dedi.
 
BARIŞI SAVUNANLAR KATLEDİLDİ
 
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anarak, “Kardeşlik ve barışı savunanlar bugün katledildi. Koltuk, için katledildi. 104 canın hesabını soracağız. Ülkedeki özgürlük istiyoruz” diye konuştu. 
 
ÜLKENİN EN BÜYÜK KATLİAMI 
 
10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başlayan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, “Ülkenin en büyük katliamıydı. O zamandan bu zamana kadar Ankara dehlizlerinde kapatılmış dosyalar var. Bu katliamı karartmak için ellerinden geleni yaptı. IŞİD’e eskortluk yapan devlet, onların tekerine taş değdirtmeden, Ankara’ya kadar gelmesini sağladı. Katliama ilişkin etkin bir soruşturma yapılmadı, iktidar eliyle açık bir katliam yaşandı. Katliamı engellemek zor değildi. O katliamı yapanlar, Suruç’ta, Diyarbakır’da, patlama yapanlardı. Bu katliam, tarihte bir kara leke olarak kalacaktır. Katliamlarından kamusal bir bilinçle hesap sorulmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından barışı simgeleyen güvercinler uçurtuldu. Etkinlik, müzik dinletisiyle son buldu.