Belçika’dan Özerk Yönetim’e ziyaret

img
URFA - Kuzey ve Doğu Suriye’de Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi’ni ziyaret eden Belçika Federal Milletvekili Georges Dallemagne, Özerk Yönetim’in siyasi olarak tanınmasının önemine dikkat çekti.
 
Belçika Federal Milletvekili Georges Dallemagne, Uluslararası Terör Kurbanları Derneği Başkanı Philippe Vanstenkiste ve Fransa Terör Kurbanları Derneği (AFVT) Üyesi Rodî Melek’nin yer aldığı bir heyet, Rakka’da bulunan Kuzey ve Doğu Suriye’de Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi’ni ziyaret etti. Heyeti Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkanları Bêrîvan Xalid ve Jozêf Lehdo karşıladı.
 
Yapılan görüşmede iki taraf göçmenlerin durumunu ve Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırıları da dahil birçok konuyu tartıştığı belirtildi. Ziyaret sonrası konuşan Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Jozêf Lehdo, özellikle Rakka, Tebqa, Minbic ve Dêrazor gibi DAİŞ çetelerinden kurtarılan bölgelerin durumunu heyetle paylaştıklarını söyledi. Lehdo, gelen heyetin Özerk Yönetim’in DAİŞ’in yarattığı tahribattan sonra kısa sürede çalışmalarını yürütmesinden memnun kaldıklarını ifade etti.
 
ÖZERK YÖNETİMİN İLKELERİ SAVUNULACAK 
 
Özerk yönetimin siyasi olarak tanınmaya ihtiyacı olduğunu belirten Lehdo, bölgelerinin her taraftan kuşatılıp bütün kapıların kapanmasından dolayı ekonominin gelişmesinde ve hizmet vermekte zorlandıklarını söyledi.  Lehdo, “Göçmenlerin durumu, Türkiye ve çetelerin Serêkaniyê, Girê Spî ve Efrîn’de işledikleri suçlar, zorla göçe zorlamak, sivillerin malına mülküne el koymak ve suyu bölgeye karşı yeni bir silah olarak kullanması suçları heyetle tartışıldı. Heyet, halkların kardeşliği temelinde bölgede oluşan ortak ve demokratik bir yaşamı inşa eden Özerk Yönetimin ilkelerini savunacaklarına söz verdi” diye konuştu.