Çıplak aramaya karşı çıkan tutuklular darp edildi

img
İSTANBUL - Kırıkkale’den sevk edildikleri Tekirdağ’da çıplak aramaya maruz kalan tutuklular, uygulamayı kabul etmedikleri gerekçesiyle darp edildi. 
 
Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi'nden 3 Ekim’de bu yana en az 100 tutuklu, zorla başka cezaevlerine sevk edildi. Tutuklular, götürüldükleri cezaevlerinde çıplak aramaya dayatmasına maruz kaldı. Uygulamaya karşı çıkan tutuklular da darp edildi. 3 Ekim’de Fatih Kaplan, Fikret Aslan, Mesut Eren ve Bülent Özçan,  4 Ekim’de Hüseyin Bektaş, Kenan Çiçek, İsrafil Aras ve Mehmet Develi’nin, sevk edildikleri Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nin girişinde çıplak aramaya maruz kaldığı belirtildi. Uygulamayı kabul etmeyen tutuklular, kameranın olmadığı bir odada darp edildi. 
 
DAYATMAYI KABUL ETMEYENE DAYAK!
 
Çıplak arama dayatması ve darp edilmelerini ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde aktaran Hüseyin Bektaş, darp edilen tutukluların iki gün sonra revire çıkarıldığını söyledi. Bektaş, talep etmelerine rağmen revir doktorunun darp raporu vermediğini belirtti. Bektaş, ayrıca cezaevi idaresinin kendilerine yatak, yorgan ve battaniye vermediğini dile getirerek, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.