KDP seçim merkezlerine Zêrewanî güçlerini yerleştirdi

img
HABER MERKEZİ - Irak Parlamentosunu belirlemek için seçimler devam ederken, KDP Hewlêr'e bağlı Çoman ilçesindeki seçim merkezlerinin önüne Zêrewanî güçlerini yerleştirdi. 
 
Irak ve Federe Kürdistan Bölgesi’nde sabah saatlerinde başlayan seçimler, akşam saat 18.00'a kadar devam edecek. Oy kullanma işlemleri devam ederken, Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) bağlı silahlı Zêrewanî güçlerinin Hewlêr'e bağlı Çoman ilçesindeki seçim merkezlerinin önüne yerleştirildiği öğrenildi. Rojnews'e konuşan Balekayetî bölgesi Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Komitesi Yöneticisi Loqman Werdî, KDP’ye bağlı Zêrewanî güçlerinin ağır silahlarla seçim merkezlerine yerleştirildiğini ve yurttaşların bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirdi. Loqman, Zêrewanî güçlerinin seçim merkezlerinin önünden çekilmesi için girişimlerde bulunduklarını söyledi. 
 
ŞENGAL’DE OY KULLANMA DEVAM EDİYOR
 
Öte yandan oy kullanım işleminin 1 saat geç başladığı Şengal’de, Borik, Tilezêr ve Xanesor bölgelerinde toplam 21 merkezde oy kullanma cihazlarında yaşanan teknik aksaklık giderildi. Durdurulan oy kullanma işlemi, sorunun giderilmesi sonrası tekrar başladı. 
 
ÊZIDÎLERE SESLENDİ 
 
Şengal halkına seslenen Şengal Aşrietler Konseyi Başkan Yardımcısı Dexil Murad, “Eğer bu gün sandık başına gidip kendi parlamenterlerimizi belirlemek için oy kullanmazsak, daha sonra pişman olacağız” dedi. Seçimlerin Êzidîler için önemine dikkat çeken Murad, “Bu gün onur ve zafer günüdür. Bugün gücümüzü ve irademizi bütün dost ve düşmanlara göstermeliyiz. Bunun için sandık başına gidin ve oyunuzu kendinize verin. Bizler oylarımızı şahsa vermiyoruz, oylarımızı Êzidîlerin geleceğine veriyoruz. Bunun için bütün Êzidîlerin sandık başına gitmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.