Cezaevlerinde toplu işkence Meclis gündeminde

img
URFA - Şakran, Bakırköy ve Urfa cezaevlerinde yaşanan hak ihlali ve toplu işkenceyi Meclis gündemine taşıyan HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, Adalet Bakanı’na “Bakanlığınızın koğuşların basılması gibi bir kararı mevcut mu? Mevcutsa gerekçeniz nedir?” diye sordu.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, geçen hafta Şakran, Bakırköy ve Urfa cezaevlerinde yaşanan hak ihlali ve işkence olaylarını Meclis gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanması talebiyle yazılı soru önergesi veren Sürücü, “Geçtiğimiz hafta, Şakran, Bakırköy ve Şanlıurfa Cezaevlerinde koğuşlara baskınlar düzenlenmiş olup, tutuklu ve hükümlüler ciddi düzeyde darp edilmiştir” ifadelerini kullandı. Önergenin gerekçesinde tutuklu ve hükümlülerin koğuşlarının keyfi olarak değiştirildiğini belirten Sürücü,  “En önemlisi de siyasi tutuklu ve hükümlülerin adli tutukluların bulunduğu koğuşlara gönderilmesi, siyasi tutukluların can güvenliklerini de tehlikeye atmaktadır. Cezaevi yönetimleri ise bu uygulamanın tutuklu ve hükümlülere Bakanlığınızın kararı olduğunu açıklamışlardır” diye belirtti. 
 
‘BİR SORUŞTURMA BAŞLATACAK MISINIZ?’
 
Sürücü, bakan Gül tarafından yanıtlanması talebiyle şu soruları yöneltti:
 
“* Bakanlığınızın koğuşların basılması gibi bir kararı mevcut mu? Mevcutsa gerekçeniz nedir? 
 
* Bakanlığınızın siyasi tutuklu ve hükümlüleri adli suçluların bulunduğu koğuşa yerleştirilmesi gibi bir kararı var mıdır? 
 
* Tutuklu ve hükümlülerin darp edildiği iddiası üzerine bir soruşturma başlatacak mısınız? 
 
* Kamuoyuna bir açıklamada bulunacak mısınız?”